Инфо

15. јул 2010.15. јул 2010.
ПРИЧА О МЛАДОМ ТАЛЕНТУ ““ СТРАХИЊА БАРОВИЋ ГЛУМАЦ

ПОЗОРИШТЕ ЖИВОТ ЗНАЧИ

Између позоришта и филма, предност даје даскама које живот значе, јер је управо на њима и одрастао. Он је редак пример младог човека који воли позориште, свестан његове запостављености. Не одустаје од своје највеће љубави и саветује младима да раде на себи
Сви смо свесни ситуације у којој је позориште у Србији. Међутим, вероватно позориште треба да буде покретач. Шабачко позориште је једно од најквалитетнијих у Србији, и једно од најпосећенијих. Али, млад човек ће се пре одлучити да 400 динара да за туру пића у неком кафићу, него за једну карту за представу. Ето, на пример, када је било затварање сезоне, карта је била 100 динара, а сала пуна. Дакле, није да нема интересовања за позориште, већ нема новца. Исто тако, млади морају да раде на себи, на образовању, усавршавању, читању књига, а не мемоара спонзоруша и криминалаца. Млади се данас образују преко комерцијалних телевизија, ријалити програма и евентуално фејсбука, што је тужно.
Колико као индивидуалац можеш да утичеш на неког из твоје генерације?
- Као индивидуалац, на жалост, не могу пуно да урадим. Не могу никог натерати да се промени и заволи позориште. Када бих радио у неком позоришту, могао бих само да дајем све од себе да као добар глумац у доброј представи, анимирам својим радом некога да дође у позориште. Позориште није у моди и није посећено. У неким позориштима, за представу је заинтересовано само седам до десет људи, а остала седишта су празна. Нисам могао да верујем када су ми неке колеге причале то. Али, то је слика нашег позоришта, наше земље.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa