Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
АКТИВ ЖЕНА ПУПС ОДРЖАО ВЕЧЕ ПОЕЗИЈЕ И МУЗИКЕ

ПЕСМОМ ПРОТИВ ЖИВОТНИХ МУКА

„Никад није касно за наду, веру, љубав, за живот без предрасуда. И тако ми у трећем добу решили да се бавимо и политиком како би исказали неке своје специфичне потребе и како би заштитили интересе пензионера и остале популације. Но како то с политиком теже иде ми се ипак одлучисмо за нешто нама блискије и драже, за нашу омиљену поезију и лепу музику“, чуло се прошлог петка у сали Градског удружења пензионера града Шапца у Бенској бари
Актив жена ПУПС организационо је везан за Градски одбор ПУПС у Шапцу и представља метод рада у коме жене како за своје чланство, тако и за симпатизере и остало грађанство, дају допринос на побољшању услова живота у старости кроз културне, едукативне, рекреативне и друге садржаје. Тим поводом прошлог петка у сали Градског удружења пензионера града Шапца у Бенској бари одржано је Вече поезије и музике „Моје омиљене песме“.
- елели смо да посетиоци проведу једно пријатно вече уложено, пре свега, напору да дођу, сретну се са пријатељима и информишу о ономе што се дешава у Удружењу пензионера - рекла је иванка Гмитрић, председница Актива жена ПУПС.
А пријатности није недостајало у магловитој шабачкој вечери. За то су се поред иванке побринуле и Драга Товаровић, Вукица Копривица, Нада Поповић и Боса Крсмановић говорећи стихове Десанке Максимовић, Алексе Шантића, Бранка опића, Мире Алечковић, Данице Панић, Изета Сарајлића, Петра Петровића, али и своје ауторске песме које су чувале забележене у једном тренутку а презентоване у правом моменту.
- Даница Панић, шабачки професор, писац и песник, била је чест гост Удружења пензионера и Геронтолошког клуба где је читала своје текстове и говорила стихове. Ово је била прилика да је се сетимо слушајући стихове њене песме „Одлетела јутра“. Исто тако и Бранка опића који је имао заиста лепе песме попут „Весела женица“. елела сам да га упамтимо насмејаног и ведрог - додала је иванка.
Атмосфери испуњеном и Босином и Вукицином ауторском поезијом допринео је и Миша Даничић извођењем евергрин музике која је разгалила срца свих присутних. Тако су, бар за тренутак, заборављене све бриге и проблеми који, између осталог очекују шабачке пензионере у предстојећим зимским данима. А шта боље угреје срце и душу од добре песме и још бољег друштва.

О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa