3. decembar 2015.3. dec 2015.
AKTIV ŽENA PUPS ODRŽAO VEČE POEZIJE I MUZIKE

PESMOM PROTIV ŽIVOTNIH MUKA

„Nikad nije kasno za nadu, veru, ljubav, za život bez predrasuda. I tako mi u trećem dobu rešili da se bavimo i politikom kako bi iskazali neke svoje specifične potrebe i kako bi zaštitili interese penzionera i ostale populacije. No kako to s politikom teže ide mi se ipak odlučismo za nešto nama bliskije i draže, za našu omiljenu poeziju i lepu muziku“, čulo se prošlog petka u sali Gradskog udruženja penzionera grada Šapca u Benskoj bari
Aktiv žena PUPS organizaciono je vezan za Gradski odbor PUPS u Šapcu i predstavlja metod rada u kome žene kako za svoje članstvo, tako i za simpatizere i ostalo građanstvo, daju doprinos na poboljšanju uslova života u starosti kroz kulturne, edukativne, rekreativne i druge sadržaje. Tim povodom prošlog petka u sali Gradskog udruženja penzionera grada Šapca u Benskoj bari održano je Veče poezije i muzike „Moje omiljene pesme“.
- eleli smo da posetioci provedu jedno prijatno veče uloženo, pre svega, naporu da dođu, sretnu se sa prijateljima i informišu o onome što se dešava u Udruženju penzionera - rekla je ivanka Gmitrić, predsednica Aktiva žena PUPS.
A prijatnosti nije nedostajalo u maglovitoj šabačkoj večeri. Za to su se pored ivanke pobrinule i Draga Tovarović, Vukica Koprivica, Nada Popović i Bosa Krsmanović govoreći stihove Desanke Maksimović, Alekse Šantića, Branka opića, Mire Alečković, Danice Panić, Izeta Sarajlića, Petra Petrovića, ali i svoje autorske pesme koje su čuvale zabeležene u jednom trenutku a prezentovane u pravom momentu.
- Danica Panić, šabački profesor, pisac i pesnik, bila je čest gost Udruženja penzionera i Gerontološkog kluba gde je čitala svoje tekstove i govorila stihove. Ovo je bila prilika da je se setimo slušajući stihove njene pesme „Odletela jutra“. Isto tako i Branka opića koji je imao zaista lepe pesme poput „Vesela ženica“. elela sam da ga upamtimo nasmejanog i vedrog - dodala je ivanka.
Atmosferi ispunjenom i Bosinom i Vukicinom autorskom poezijom doprineo je i Miša Daničić izvođenjem evergrin muzike koja je razgalila srca svih prisutnih. Tako su, bar za trenutak, zaboravljene sve brige i problemi koji, između ostalog očekuju šabačke penzionere u predstojećim zimskim danima. A šta bolje ugreje srce i dušu od dobre pesme i još boljeg društva.

O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa