Инфо

22. јул 2010.22. јул 2010.
НАЈАВЉЕН ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА РЕГИОНАЛНОГ УПРАВЉАЊА ЧВРСТИМ ОТПАДОМ У ШАПЦУ И СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

ЗАЈЕДНИЧКО РЕШАВАЊЕ РЕГИОНАЛНИХ ПРОБЛЕМА

Циљ пројекта, вредног 11 милиона евра, унапређење заштите животне средине обезбеђивањем система безбедног одлагања чврстог отпада. То значи побољшање квалитета живота, санитарну заштиту и смањен ризик по здравље људи
Шеф Делегације Европске уније у Србији амбасадор Винсент Дежер, министар заштите животне средине Оливер Дулић, и градоначелници Шапца и Сремске Митровице Милош Милошевић и Бранислав Недимовић, потписали су прошле среде у Сремској Митровици Писмо о ангажовању за Пројекат регионалног управљања чврстим отпадом ““ Сремска Митровица-Шабац. Након тога посетили су Јарак - главну локацију за одлагање чврстог отпада у Сремској Митровици и најавили почетак Пројекта регионалног управљања чврстим отпадом у Сремској Митровици и Шапцу.
Вредност пројекта је око 11 милиона евра. Европска унија инвестирала је 7,3 милиона, док је остатак обезбеђен из бужета Шапца и Сремске Митровице (2.3 милиона евра) и Фонда за заштиту животне средине (87 милиона динара).
Овај пројекат има за циљ унапређење заштите животне средине обезбеђивањем система безбедног одлагања чврстог отпада. Значајно ће побољшати квалитет живота и санитарну заштиту, и смањити ризик по здравље људи. Такође, спречиће даље загађење подручја у близини реке Саве. Пројектом се предвиђа и повећање покривености услугама сакупљања чврстог отпада на 100 одсто до 2012. године у градским подручјима, и на 50 одсто у сеоским подручјима.
Министар Дулић оценио је да се поправља свест о значају управљања отпадом, и навео да је у последњих годину дана у Србији отворено девет регионалних депонија, што представља велики напредак имајући у виду испуњавање европских стандарда.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa