Инфо

31. децембар 2015.31. дец 2015.
МУКЕ СА СНЕГОМ

НИЧИЈА ЗЕМЉА

Некако код нас Срба постаје традиција да први снег, ма колики био, изненади службе за одржавање путева. Тако је и ове године. Гле чуда, откуд снег на почетку јануара!?, питамо се. Ваљда му је време, одговарамо.
Како год било, после само дводневног налета дугоочекиваних снежних падавина, бар када су деца у питању, десио се колапс у целој Србији. Ништа боље, бар у том првом налету, није било ни на територији града Шапца. Понедељак је донео престанак падавина, „лопатање“ ревносних грађана, рашчишћавање градских улица.
Оно што и овога пута „боде очи“, а смета нормалном циркулисању пешака, јесу повећа брдашца снега, првенствено на пешачким прелазима, после проласка грејдера службе за одржавање путева. Једна од тих „болних“ тачака је простор од Аутобуске станице, поред некадашње Штампарије и сада градилишта на месту где су донедавно биле просторије ЈКП „Стари град“. На ничијој или нечијој земљи тротоари су и даље под снегом тако да и овога пута није изостала „козја стазица“. То нас бар на тренутак подсети на ону причу о јарцима на брвну и првенству пролаза. Јарчева нема али зато има пешака који би, не дај Боже, могли да заврше са повредама на почетку обећавајуће 2016. године.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa