31. decembar 2015.31. dec 2015.
MUKE SA SNEGOM

NIČIJA ZEMLjA

Nekako kod nas Srba postaje tradicija da prvi sneg, ma koliki bio, iznenadi službe za održavanje puteva. Tako je i ove godine. Gle čuda, otkud sneg na početku januara!?, pitamo se. Valjda mu je vreme, odgovaramo.
Kako god bilo, posle samo dvodnevnog naleta dugoočekivanih snežnih padavina, bar kada su deca u pitanju, desio se kolaps u celoj Srbiji. Ništa bolje, bar u tom prvom naletu, nije bilo ni na teritoriji grada Šapca. Ponedeljak je doneo prestanak padavina, „lopatanje“ revnosnih građana, raščišćavanje gradskih ulica.
Ono što i ovoga puta „bode oči“, a smeta normalnom cirkulisanju pešaka, jesu poveća brdašca snega, prvenstveno na pešačkim prelazima, posle prolaska grejdera službe za održavanje puteva. Jedna od tih „bolnih“ tačaka je prostor od Autobuske stanice, pored nekadašnje Štamparije i sada gradilišta na mestu gde su donedavno bile prostorije JKP „Stari grad“. Na ničijoj ili nečijoj zemlji trotoari su i dalje pod snegom tako da i ovoga puta nije izostala „kozja stazica“. To nas bar na trenutak podseti na onu priču o jarcima na brvnu i prvenstvu prolaza. Jarčeva nema ali zato ima pešaka koji bi, ne daj Bože, mogli da završe sa povredama na početku obećavajuće 2016. godine.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa