Инфо

7. јануар 2016.7. јан 2016.
КАЈАКаШИ ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ ЗА ТАКМИЧАРСКУ 2016. ГОДИНУ

РИО, Москва, Пловдив, Минск...

Период одмора за српске кајакаше је прошао и од почетка ове недеље, једни од најуспешнијих спортских представника Србије, отпочели су припреме за такмичарску 2016. годину. Олимпијске игре су у центру пажње сениора, али до августа, свој квалитет морају показати на домаћим такмичењима, Светским куповима и Европском првенству.
Током паузе шабачки кајакаши, радили су индивидуално, а заједничке припреме, у првом делу, одвијају се на три локације.
Спринтери се припремају у Шапцу. Градски базен и теретана у овом објекту место су окупљања олимпијаца: Марка Драгосављевића (дисциплина: К1 – 200), Небојше Грујића и Марка Новаковића (К2 – 200), као и репрезентативаца Николе Шкуфца, најупешнијег јуниора Србије, Бојана Милинковића и паракајакаш Арсена Арсеновића. Са њима ће радити тренер Урош Павловић.
- До фебруара планирамо рад у Србији. То ће бити превасходно рад у теретани и базену, вежбе снаге, а потом нас, почетком наредног месеца, очекује пут у Турску. Током зиме, код нас је тешко боравити напољу, а не можете да замислите колико је хладно на води, те су припреме у бољим климатским условима неопходне. Протекла година била је одлична, не желимо да кваримо утисак, већ да 2016. буде још боља – истиче Павловић.
Уз Грујића и Драгосављевића, шабачки кајак у Бразилу, представљаће и Дејан Пајић (К1 – 1.000), односно Миленко Зорић (К2 – 1.000). Они форму за све што их очекује ове године граде на висинским припремама у Рамсау (Аустрија). Тренери: Мирослав Алексић, Родић и Радмановић предводе десеточлану екипу у Аустрији, а међу путницима су и Урош Митјев и Драган Ханчовски.
Олимпијски тандем Милица Старовић и Далма Ружичић Бенедек, уз тренера Душана Ружичића, припреме почињу у Солноку (Мађарска).
Осим Игара у Рио де Жанеиру, српске кајакше, у 2016. години, очекују: ЕП у Москви (јун), Светски купови у Дуизбургу, Рачицама и Монтемору (мај и јун), док ће јуниори и млађи сениори имати напоран јул, када их очекују Европско првенство у Пловдиву (Бугарска) и Светски шампионат у Минску (Белорусија).
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa