Инфо

7. јануар 2016.7. јан 2016.
БОЖИЋНИ ПОКЛОН У ПОРТИ ШАБАЧКЕ ЦРКВЕ

ЧЕСНИЦА МЕШЕНА С ЉУБАВЉУ

Уз благослов владике Лаврентија прошлог четвртка чланови Градске организације инвалида рада суграђанима даровали чесницу са златником и два сребрњака
Божићно јутро у порти Храма светих апостола Петра и Павла прошлог четвртка освануло је у свечаној атмосфери која је одисала духовним јединством сједињеним у чину даривања. Чланови градске организације инвалида рада заједно са Црквеном општином Шабац и Градском управом, обрадовали су суграђане чесницом од хиљаду сто двадесет кругова, пречника метар и двадесет пет центиметара.
- Све је рађено с много љубави захваљујући чланицама Градске организације инвалида рада које су уз благослов владике Лаврентија, подршку Црквене општине Шабац и Градске управе, успеле да радост даривања поделе са суграђанима. Сви се надамо да ће ово прерасти у традицију. Све ово би било тешко реализовати да није било дивних људи, власника и пекара пекаре „Винчић“, који су нам једини изашли у сусрет и донирали материјал потребан за мешњу и украшавање чеснице. Сви су са радошћу учествовали, а нарочито млади пекар Ђорђе. Такође, желимо да се захвалимо фирми „АКС“ која је чесницу превезла до цркве. Још једном им хвала за радаост коју су свима приредили – рекла је Мирослава Савковић, председница Градске организације инвалида рада.
Златник, дар Градске управе, и два сребрњака, дарови ГОИР и Црквене општине Шабац, доспели су у руке Вука, Николе и Милана захваљујући добијеном парчету чеснице дељеном са радошћу и топлином коју са собом сваке године доноси Божић.
- Надамо се да ће нам се за следећи Божић у реализацији ове радости придружити и већи број људи добре воље. Наши чланови и убудуће ће бити спремни да бар део свог времена и труда поделе са осталим члановима и суграђанима уз поздрав „Христос се роди!“ – додала је Савковићева.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa