7. januar 2016.7. jan 2016.
BOŽIĆNI POKLON U PORTI ŠABAČKE CRKVE

ČESNICA MEŠENA S LjUBAVLjU

Uz blagoslov vladike Lavrentija prošlog četvrtka članovi Gradske organizacije invalida rada sugrađanima darovali česnicu sa zlatnikom i dva srebrnjaka
Božićno jutro u porti Hrama svetih apostola Petra i Pavla prošlog četvrtka osvanulo je u svečanoj atmosferi koja je odisala duhovnim jedinstvom sjedinjenim u činu darivanja. Članovi gradske organizacije invalida rada zajedno sa Crkvenom opštinom Šabac i Gradskom upravom, obradovali su sugrađane česnicom od hiljadu sto dvadeset krugova, prečnika metar i dvadeset pet centimetara.
- Sve je rađeno s mnogo ljubavi zahvaljujući članicama Gradske organizacije invalida rada koje su uz blagoslov vladike Lavrentija, podršku Crkvene opštine Šabac i Gradske uprave, uspele da radost darivanja podele sa sugrađanima. Svi se nadamo da će ovo prerasti u tradiciju. Sve ovo bi bilo teško realizovati da nije bilo divnih ljudi, vlasnika i pekara pekare „Vinčić“, koji su nam jedini izašli u susret i donirali materijal potreban za mešnju i ukrašavanje česnice. Svi su sa radošću učestvovali, a naročito mladi pekar Đorđe. Takođe, želimo da se zahvalimo firmi „AKS“ koja je česnicu prevezla do crkve. Još jednom im hvala za radaost koju su svima priredili – rekla je Miroslava Savković, predsednica Gradske organizacije invalida rada.
Zlatnik, dar Gradske uprave, i dva srebrnjaka, darovi GOIR i Crkvene opštine Šabac, dospeli su u ruke Vuka, Nikole i Milana zahvaljujući dobijenom parčetu česnice deljenom sa radošću i toplinom koju sa sobom svake godine donosi Božić.
- Nadamo se da će nam se za sledeći Božić u realizaciji ove radosti pridružiti i veći broj ljudi dobre volje. Naši članovi i ubuduće će biti spremni da bar deo svog vremena i truda podele sa ostalim članovima i sugrađanima uz pozdrav „Hristos se rodi!“ – dodala je Savkovićeva.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa