Инфо

7. јануар 2016.7. јан 2016.
ПРЕДСТАВНИЦИ ШАБАЧКЕ СЕДМЕ СИЛЕ ПРИДРУЖИЛИ СЕ ПРОТЕСТУ “НОВИНАРИ НЕ КЛЕЧЕ”

МИНИСТАРСКА УВРЕДА ЗА ПРОФЕСИЈУ

Шабац је у понедељак, 11. јануара, био један од 13 српских градова у којем су новинари организовали протест “Новинари не клече”. Новинари траже да министар одбране Братислав Гашић буде смењен са функције због увреда које је изрекао новинарки Б92 у Трстенику када је рекао да “воли новинарке које лако клекну”.
У Шапцу су протествовали новинари “Гласа Подриња”, “Подринских”, Радио телевизија Шабац и Ас, као и дописници агенције Бета, дневних листова “Данас” и “Блиц”, и ТВ Б92. Повереник Независног удружења новинара за Шабац Драган Ераковић, дописник “Данаса”, задовољан је одзивом колега, јер се већина дописника централних медија одазвала позиву.
- Протест је усмерен против сексистичких изјава министра, али и непримереног става премијера који га још није сменио. Његов останак на месту министра није само увреда за новинаре и за професију, већ и за све грађане Србије – истиче Ераковић.
Шабачки новинари се надају да неће бити потребе да организују нове протесте, јер ће у међувремену Гашић бити смењен са функције.
Н.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa