Инфо

21. јануар 2016.21. јан 2016.
ИЗА ЈСП “СТАН” УСПЕШНА ГОДИНА

ВИШЕ РАДОВА ЗБОГ ВЕЋЕГ ИНТЕРЕСОВАЊА

ЈСП “Стан” прошле године је наставио са пружањем редовних сервисних услуга својим корисницима, и са побољшањем енергетске ефикасности зграда колективног становања. Након више година завршен је Анекс Библиотеке шабачке, први плански рађен објекат културе у Србији у последњих десетак година. Такође, почели су да раде и топлотну изолацију на објектима индивидуалног становања, односно приватних кућа, по истим принципима као и за стамбене зграде, пола новца давали су власници, а пола “Стан”.
-Током 2015. године урађено је програм енергетске ефикасности на седам великих објеката, што је око 300 станова. Термоизолација је урађена и на 22 индивидуална објекта, у којима углавном живи више генерација једне породице. Критеријум нам је био да се ти објекти греју на гас или су прикључени на “Топлану” и гледали смо висину тих рачуна, као и квадратуру. Интересовање је било веће од тога што смо могли да урадимо, а за ову годину ћемо видети да ли ћемо радити прво оне који су остали испод црте, а чији су објекти мањи, или ћемо отворити нов конкурс, наводи директорка ЈСП “Стан” Љиљана Јовановић.
Прошле године су почели и да пружају услугу својим корисницима да могу преко њих да ангажују мајсторе за све радове на својим кућама или становима. Погодност је што рачун стиже уз редован рачун, може и на рате, а дају и гаранцију за радове. Директорка каже да су захваљујући овој услузи пословну годину завршили позитивним резултатом.
-Ове године настављамо са свим услугама и радовима као и прошле, али у већем обиму, јер је веће интересовање. Радиће се термоизолација на 11 објеката колективног становања. Такође ћемо се, после неколико година, посветити сређивању амбијенталне целине, наводи Јовановићева.
Према њеним речима, прошле године су за пројекат енергетске ефикасности за објекте индивидуалног становања град је одвојио 8 милиона динара, а ове године 10. Грађани ће дати још толико. Из “Стана” најављују и да ће помоћи грађанима око озакоњења објеката проналажењем документације која је код њих.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa