Инфо

28. јануар 2016.28. јан 2016.
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПЛАЦЕВЕ У СЕВЕРОЗАПАДНОЈ РАДНОЈ ЗОНИ

ИНДУСТРИЈСКа ЗОНА ПРИВЛАЧИ ИНВЕСТИТОРЕ

Током протеклих месец дана пет фирми и два физичка лица обавестили су град о намерама за куповину плацева, а шабачко предузеће „Машин-Електро“ већ је купило земљиште
Власник предузећа „Ц производња и промет“ Миомир Вешић планира да повећа обим пословања. Поред производних погона у којима ради 30 запослених, који се баве производњом крема, чоколада и шлага, намера му је да купи и парцелу у Северозападној радној зони, прекопута „Шабачке млекаре“, где планира да направи централни магацин, у ком ће запослити нове раднике. Како каже, то је инвестиција за будућност.
- Трудим се да сагледам развој фирме унапред, за 10, 20 или 30 година, због своје деце и унучади. Сматрам да сваке године део профита треба улагати у опрему, објекте и омогућити поуздан, одржив и несметан развој предузећа. Тај посао се мора обављати без стреса и ризика од пропасти фирме. Треба улагати полако, сваке године помало и бити све бољи у послу. Очекујем да ми инвестиција коју планирам донесе тржишну награду за 15 до 20 година, каже Вешић.
Све парцеле су инфраструктурно опремљене, а цена земљишта није мењана дужи период, и износи 70.000 евра по хектару. У последњих месец дана седам инвеститора је започело поступак куповине парцела на овом месту.
- Једна парцела је већ продата у јануару предузећу „Машин-Електро“. Та фирма, и остале које желе да послују овде су из Шапца. То су „Ц производња и промет“, „Ројал Импекс“, Јусел“, „Фаворит“, „Петровић и син“, као и два приватна лица, Душан Станковић и Радиша Баћановић. Од момента када се потенцијални инвеститор обрати Јавном предузећу за управљање грађевинским земљиштем или Градској управи до постизања договора прође мање од месец дана. Имамо велике површине комунално опремљеног земљишта које можемо да понудимо инвеститорима, каже Владимир Недељковић, директор Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем.
Градоначелника Шапца Небојшу Зеленовића радује податак да су за куповину парцела заинтересоване шабачке фирме, које ће, уз очекивану велику инвестицију из Јапана, допринети запошљавању 2.000 људи ове године.
- Интересовање за шабачку Индустријску зону не јењава. И поред тога што се сви радујемо доласку великих страних инвеститора, попут јапанске фирме која тренутно са републичком Владом преговара око подстицаја за долазак у Шабац, ја навијам за домаће фирме. Радује ме да шабачки привредници желе да послују у Северозападној радној зони. Они су нам упутили писма о намерама за куповину земљишта, због чега су расписани огласи о продаји. У току је јавно надметање где сви могу да се јаве, те сам уверем да ће овде ускоро радити нове компаније, јер је Шабац добро место за инвестирање. Ми не продајемо ливаду, већ комплетно инфраструктурно опремљено земљиште, по најповољнијим ценама у Србији. Очекујем да у новим фирмама у Шапцу током ове године пронађе око 2.000 људи, рекао је Зеленовић.
БЕЗ ПРОБЛЕМА СА ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ
Захваљујући сарадњи града и „Електропривреде Србије“ сви инвеститори у Северозападној радној зони моћи ће да рачунају на стабилно снабдевање електричном енергијом.
- Проблем капацитета трафо станице „Шабац 5“, који је настао због продаје великог броја парцела и почетка рада 50-так инвеститора, решен је заједничким улагањем града и „Електропривреде Србије“. Обе стране су издвојиле по 45 милиона динара, како би почела уградња новог трафоа, снаге 31.5 мегавата. Радови ће почети ове године, планирано је да се заврше наредне, чиме ће комплетно бити завршено комунално опремање северозападне радне зоне, каже Владимир Недељковић, директор Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa