Инфо

28. јануар 2016.28. јан 2016.
ВАТЕРПОЛИСТИ ПОЧИЊУ ПРОЛЕЋНУ ПОЛУСЕЗОНУ

Корак по корак до доигравања

Предвођени новим шефом стручног штаба, делимично измењеног састава, али истих амбиција, ватерполисти Шапца 6. фебруара настављају такмичење у Првој А лиги. Лидер на табели, у дербију, 8. кола, дочекује београдску Бањицу.
Иако читаву деценију у Шапцу није било затвореног базена, ватерполо клуб који носи име града опстајао је и функционисао на ентузијазму играча који су тренирали и играли у различитим градовима као домаћини. „Шабац“ је сво то време наступао у Првој Б лиги, да би претходне сезоне, у којој је противнике дочекивао у Крагујевцу, освојио титулу и изборио повратак у елитни ранг нашег трофејног спорта. Била је то победничка сезона која је настављена и у највишем рангу. Комбинација младости и искуства, као и повратак на матични, реконструисан, базен, донела је максималан учинак Шапчанима, сигурну прву позицију и приближила их пласману у плеј оф.
- Полусезона је била невероватна. Било је фантастичних игара, било је и лоших периода, али најважније је да они нису донели ништа теже од мање разлике у нашу корист у неким дуелима. Уживали смо читаву 2015., вароватно најбољу у историји шабачког ватерпола, али не желимо да станемо ни у 2016. години. Желимо да побеђујемо, да чувамо максималан учинак, желимо плеј оф, али не само да будемо његов део, већ и да оставимо траг у утакмицама са екипама из Регионалне лиге, да изненадимо ривале ““ истиче првотимац, Никола Цар.
Ове амбиције оствариваће нови шеф стручног штаба, Балша Николић, некадашњи ватерполиста Шапца, који је на клупи заменио Драгана Стругара. У раду ће му помагати Немања Личанин. За „Шабац“ у наставку неће играти Иван Рацков и Борис Поповић, који су прешли у Црвену Звезду, али ће нови играчи са капицама овдашњег клуба бити бивши млади и сениорски репрезентативац Црне Горе, Никола Марковић и Урош Тешић, који се вратио са позајмице у Ваљеву.
- Борис и Иван су били важан део успеха у првом делу сезоне, али више нису део тима и морамо без њих наставити низ успеха. Припремали смо се напорно, нови играчи су се уклопили и нема разлога да не будемо оптимисти. Плеј оф је први циљ, желимо да га што пре математички осигурамо, да будемо први и на крају регуларног дела, да чувамо максималан учинак што дуже ““ истиче нови тренер, Николић.
Први ривал је „Бањица“, вероватно друга најквалитетнија екипа у лиги.
- Ово је, не само дерби 8. кола, већ и лиге. Задали су нам доста проблема у Београду, то су млади играчи Партизана, део једна од најбољих школа Европе. Имали су предност у тој утакмици, али смо ми показали снагу преокретом у завршници. Први смо, играмо на нашем базену и апсолутно идемо на нова три бода ““ уверен је нови капитен Предраг Алексић.
У плеј оф улазе прва три тима, потом се те екипе боре за пласман са нишком Наисом, која се такмичи у другој Регионалној лиги, да би, затим, уследио други круг плеј офа када се укључују: „Партизан“, „Ц. Звезда“, „Раднички“ и „Војводина“. Шапчани све конце држе у својим рукама. Имају две победе предности у односу на ривале. Већ победом над Бањицом „Шабац“ може да направи можда и кључни корак ка првом месту. „Бањица“ има велику прилику да сачува другу позицију, с“™ обзиром да дочекује и „Београд“ и „Дунав“ (Нови Сад), екипе које су најозбиљнији противници у борби за доигравање. Фаворити за пласман су и играчи Београда. Они гостују Бањици, али дочекују Новосађане, од којих имају и три бода више. Све у свему, реално је да тренутни три на врху, у истом поретку, ту буде и кроз неколико месеци. Све друго би подразумевало велика изненађења, али то је нешто што спорт уме да приреди.
ВК „Шабац“, истичу у клубу, иде корак по корак, а први је на програму 6. фебруара, од 20 часова, на Градском базену.
Д. Благојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa