Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.

„НОВА СЦЕНА“ У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ

У галерији Народног музеја Шабац од 19 часова вечерас моћи ће да се погледа изложба радова младих визуелних уметника под називом „Нова сцена“. На тај начин заокружиће се четворогодишња прича историчара уметности Филипа Ковачевића настала кроз пројекат „Нова сцена - представљање младих уметника“ који се реализовао као део програма Културног центра.

НУШИЋЕВ ОПТИМАЛАН БРОЈ
Зашто је велики Нушић пред нервним сломом и зашто га прогањају ликови из његових комедија Шапчани ће имати прилику да сазнају вечерас од 20 часова на премијери нове представе Сцене „Маска“ „Нушићев оптималан број“ у Шабачком позоришту. Рађена у копродукцији са Позориштем малих ствари Требиње и Културним центром Требиње представа ће насмејати све до суза захваљујући глумачким бравурама Жељка Милошевића и Анете и Ивана Томашевића.

ЧЕТИРИ СУЗЕ ЛАЗАРОВЕ
У петак, 12. фебруара, од 20 часова, после смеха на Великој сцени „Љубиша Јовановић“ Шабачког позоришта заблистаће и сузе. Зато сви они нежнијег срца нека понесу марамице на премијеру монодраме „Четири сузе Лазарове“. Причу о судбини обичног човека у вихору Првог светског рата по тексту Зорана Мијаљевића испричаће глумац Синиша Максимовић, који потписује и режију.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa