Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
ДУШАН МАКЕВИЋ ПОСТАВИО РЕКОРД НА 3.000 МЕТАРА

Макевић поново рекордер

После рекорда на 5.000 метара, име Душана Макевића, нашег атлетичара, уписано је међу рекордере Тексашког државног универзитета у Сан Антонију (УТСА) и на деоници од 3.000 метара у дворани. Нови рекорд универзитета, у власништву шабачког атлетичара је 08:08, 35.
Када се говори о Србима у Сан Антонију, грађани често говоре о Бобију Марјановићу, чувени НБА тренер, Грег Поповић нашег је порекла, али љубитељи атлетике у Тексасу, Србију свакако повезују са Душаном Макевићем. Пре три године, млади Шапчанин је прешао из Луизијане у Тексас и већ сада је део историје УТСА. За свега недељу дана, Макевић је поставио два рекорда, а посебно је значајно да је срушио рекорде старе неколико деценија.
Пуних 30 година, један од најпознатијих перуанских атлетичара, Роџер Солер, олимпијац из Лос Анђелеса 1984. године, био је носилац најбољег резултата у дворани на 3.000 метара, али од суботе нови рекордер је Душан Макевић. На домаћем терену, Шапчанин је био први на 3.000 метара, уз резултат од 08:08, 35, најбољи у историји УТСА, постигнут је на домаћем терену, позивном такмичењу „Чарли Томас“.
- Мој лични циљ који сам себи поставио, био је да трчим испод осам минута и 10 секунди. Од старта сам ушао у водећу групу, а после 1.600 метара сам појачао, одвојио се и трчао сам до краја ““ истакао је Макевић.
Недељу дана раније, у Бостону, Душан је поставио рекорд и на 5.000 метара, резултатом 14:01,36. Интересантно, тим резултатом, надмашио је свог актуелног тренера. Ово остварење је и најбоље у историји српске атлетике на овој деоници.
Наредне недеље, Макевић ће трчати у Хјустону.
- У Хјустону трчим само да би се квалификовао на финале наше лиге, а најважније такмичење које ме очекује у блиској будућности је финале дворанске лиге у Бирмингему (Алабами) 24. и 25. фебруара. После тога прелазимо на отворен терен ““ додаје Душан Макевић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa