Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

ГЕРОНТО СЕСТРЕ У ПРВОМ ПЛАНУ

У Центру за социјални рад уз бројне активности истучу се три пројекта која ће се надају реализовати уз помоћ локалне самоуправе. У први план в.д. директора Драгица Узановић ставља геронто сестре које имају немерљиви значај.
- Не могу сви у старачки дом а, разуђена општина је простор који може радом покрити само ова служба. Уједно геронто сестре су и наша спона са корисницима где најлакше можемо проверити стање и евидентирати промене. То је дефинитивно у првом плану наших активности, истиче директорка и додаје.
- Народна кухиња је битан сегмент и наша намера је да се изборимо да ради током целе године а не само у зимским месецима. За то су потребна значајнија средства и ту нам треба помоћ, али треба разумети кориснике којих има око 300, да су гладни током целе године а, не само зими. То је велики помак за најугроженије и то ће нам опет морати помоћи локална самоуправа у коју увек упиремо очи и, без којих су нам руке везане, најављује наш саговорник.
Едукација у погледу породичне терапије у случајевима који најчешће доводе до развода следећи је циљ.
- Ми се надамо да ћемо два радника едуковати, ту себе предлажем сама, јер то је немерљиво битно и изузетно незахвално за рад. Док се деца у таквим ситуацијама развлаче између родитеља, наш циљ је да колико је то могуће доведемо до помирења и сличних повољних епилога. Едукација је неопходна да испратимо савремена кретања на том пољу, закључује директорка са централним темама својих активности које ће бити најављује све интензивније.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa