Инфо

11. фебруар 2016.11. феб 2016.
МАЧВАНСКИ БЕЛОТИЋ

ВИШЕ ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА

Месна организација Црвеног крста у Мачванском Белотићу постоји више од 30 година. Ради у оквиру општинске организације Црвеног крста. Широк је спектар њеног хуманитарног рада.
Прошле године у две акције добровољног давања крви, драгоцену течност дало је 123 добровољна даваоца, што је најбољи резултат ове организације током њене дугогодишње каријере како у селу тако у односу на друге месне организације у целој општини.
- Успели смо да знатно повећамо број добровољних давалаца у протекле три године. Доста је оних који су и 80 пута дали крв, а посебно радује што у томе учествују породице и све више млади. Тиме је загарантована будућност овог хуманог чина наших грађана који дају несебичан допринос у спашавању живота многих људи, каже Аврам Гишић секретар месне организације Црвеног крста у Белотићу.
Ове године предстоје две нове акције. Прва ће се одржати 15. фебруара ( на Сретење ), а друга негде у августу. Гишић истиче да имају веома добру сарадњу са општинском организацијом Црвеног крста, локалном самоуправом и месним властима, који су им скупа драгоцена подршка у раду. Наравно, наглашава он драгоцена је помоћ бројних спонзора и самих мештана који и на овај начин исказују своју велику хуманост. У предстојећој акцији ( 15. фебруар ) очекују и учешће чланова Фудбалског клуба “Напредак“ и обарање својеврсног рекорда у броју добровољних давалаца, оствареног прошле године.
Нова акција добровољног давања крви у овом селу биће као и увек организована у просторијама основне школе, а руководство месне организације потенцира и веома добру сарадњу са лекарском екипом за трансфузију крви из Шапца.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa