Info

11. februar 2016.11. feb 2016.
MAČVANSKI BELOTIĆ

VIŠE DOBROVOLjNIH DAVALACA

Mesna organizacija Crvenog krsta u Mačvanskom Belotiću postoji više od 30 godina. Radi u okviru opštinske organizacije Crvenog krsta. Širok je spektar njenog humanitarnog rada.
Prošle godine u dve akcije dobrovoljnog davanja krvi, dragocenu tečnost dalo je 123 dobrovoljna davaoca, što je najbolji rezultat ove organizacije tokom njene dugogodišnje karijere kako u selu tako u odnosu na druge mesne organizacije u celoj opštini.
- Uspeli smo da znatno povećamo broj dobrovoljnih davalaca u protekle tri godine. Dosta je onih koji su i 80 puta dali krv, a posebno raduje što u tome učestvuju porodice i sve više mladi. Time je zagarantovana budućnost ovog humanog čina naših građana koji daju nesebičan doprinos u spašavanju života mnogih ljudi, kaže Avram Gišić sekretar mesne organizacije Crvenog krsta u Belotiću.
Ove godine predstoje dve nove akcije. Prva će se održati 15. februara ( na Sretenje ), a druga negde u avgustu. Gišić ističe da imaju veoma dobru saradnju sa opštinskom organizacijom Crvenog krsta, lokalnom samoupravom i mesnim vlastima, koji su im skupa dragocena podrška u radu. Naravno, naglašava on dragocena je pomoć brojnih sponzora i samih meštana koji i na ovaj način iskazuju svoju veliku humanost. U predstojećoj akciji ( 15. februar ) očekuju i učešće članova Fudbalskog kluba “Napredak“ i obaranje svojevrsnog rekorda u broju dobrovoljnih davalaca, ostvarenog prošle godine.
Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovom selu biće kao i uvek organizovana u prostorijama osnovne škole, a rukovodstvo mesne organizacije potencira i veoma dobru saradnju sa lekarskom ekipom za transfuziju krvi iz Šapca.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa