Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
ГРАД ШАБАЦ ПРУЖА ШАНСУ НЕЗАПОСЛЕНИМ ЖЕНАМА

ВЕТАР У ЛЕЂА ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ

Данас велики број жена нема запослење, тиме ни економску сигурност. У исто време, један од најнеискоришћенијих, а највећих потенцијала привредног развоја лежи управо у женском предузетништву.
Препознавши га као потенцијал развоја шабачког краја, градоначелник Небојша Зеленовић одлучно је подржао равој женског предузетништва укључујући у свој стручни тим једну од доказаних, успешних, дугогодишњих предузетница, Марију Иванковић Јуришић. Ова млада жена није без разлога још 2010. године понела титулу Жене змаја у категорији самозапошљавања коју додељује Удружење пословних жена Србије.
Данас, као део тима који зна како да од Шапца учини најбоље место за живот свих својих грађана, Марија Иванковић Јуришић има задатак да својим богатим искуством помогне женама шабачког краја да се одваже и уплове у предузетничке воде.
“Позивам све незапослене жене и почетнице у предузетништву да се укључе у подстицајни програм женског предузетништва који на самом почетку подразумева похађање едукативне радионице и обуке из области производње и прераде хране и текстила, а онда и формирање задруге преко које ће лакше да пласирају своје производе и услуге на тржишту.
Програмом ћемо обухватити 1.000 жена, неке од њих ће се пронаћи ту и самозапослити, а неке ће одлучити да свој рад и услуге понуде кроз задругу. Даћемо све од себе да се све више жена радно ангажује“, истиче Марија Иванковић Јуришић.
Наиме, све Шапчанке које су без запослења или пак никада нису ни добиле шансу да се запосле, које су у најнезавиднијем положају на тржишту рада тиме и у најтежем економском положају, добиће шансу да за себе и своје породице обезбеде пристојан живот.
Све заинтересоване жене које желе да сазнају више о програму женског предузетништва, те у истом учествују, могу се једноставно пријавити.
„Формулар за пријаву, на којем ће заинтересоване жене уписати основне податке, а који се налази на сајту града (њњњ.сабац.рс у рубрици актуелности одељак огласи), потребно је послати мојој сарадници Наташи Мирковић на мејл адресу зенско.предузетниствоЖсабац.орг. Такође, могу се пријавити и на Јединственом шалтеру у згради Градске управе где ће добити и попунити формулар за пријаву. За више информација и пријаву могу позвати и број телефона 064 876 27 85. Након тог првог корака, све пријављене жене ћемо позвати на састанке како бисмо их упознали и детаљније им представили програм и активности које подразумева“, објаснила је Марија Иванковић Јуришић.
Према речима Марије Иванковић Јуришић, прва активност су едукативне радионице чије ће теме бити процене личних капацитета за предузетништво, унапређење вештина за самозапошљавање, коришћење друштвених мрежа за самозапошљавање, како од пословне идеје доспети до тржишта, маркетинг и наступ на тржишту, а потом и конкретне обуке о органској производњи хране, рецептурама, као и обуке из ручног ткања, конкретно за област кућног текстила и модних детаља, као и друге обуке из области ручног рада, а све сукцесивно и у складу са пријавама.
“Чињеница је да бити предузетница није лако. Потребно је уложити масксимум снаге, креативности, воље, љубави, али вреди, вреди ући у нови изазов који ће вас учинити јаком и успешном женом и мајком, равноправном чланицом сваког сегмента друштва. Свакој жени која жели пристојно да живи, мој савет је да се одважи и пронађе решење у самозапослењу. Због тога још једном позивам жене да се јаве у што већем броју “, поручује Марија.
Чланица градоначелниковог тима за подстицај женског предузетништва, Марија Иванковић Јуришић заиста је за пример али не само у пословном смислу, њена спремност да визију градоначелниковог стручног тима и реализује у свом сегменту рада, надамо се, резултираће тиме да једном у овим истим новинама напишемо да је шабачки крај, крај са највећим бројем запослених жена у Србији.
Вреди ући у нови изазов који ће вас учинити јаком и успешном женом и мајком, равноправном чланицом сваког сегмента друштва
Позивам све незапослене жене и почетнице у предузетништву да се укључе у подстицајни програм женског предузетништва који на самом почетку подразумева похађање едукативне радионице и обуке из области производње и прераде хране и текстила, а онда и формирање задруге преко које ће лако да пласирају своје производе и услуге на тржишту
“Формулар за пријаву, на којем ће заинтересоване жене уписати основне податке, налази се на сајту града“
Нови члан градоначелниковог тима
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић прошлог четвртка је медијима и јавности представио члана свог тима за женско предузетништво ““ Марију Иванковић Јуришић. Како је истакао, у 2016. години главна тема Града је запошљавање, а посебна пажња усмерена је на жене.
- Имамо конкретан план, а то је да понудимо обуку и квалитетну подршку запошљавању хиљаду жена. За обуке у оквиру Локалног акционог плана из градског буџета издвојено је седам милиона динара, навео је градоначелник Шапца.
Марија Иванковић Јуришић, са десетогодишњим предузетничким искуством и квалитетним наступом на тржишту, тврди да градски програм подршке женама може да преполови број незапослених жена у Шапцу.
С.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa