Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
САОПШТЕЊЕ СРПСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ

ХИТНО ФОРМИРАТИ КАНЦЕЛАРИЈУ ЗА САРАДЊУ СА РУСИЈОМ

Српска народна партија (СНП) ““ сходно јасном опредељењу две трећине грађана да Србија не треба да приступи Европској унији (ЕУ) уколико је услов за то увођење санкција Русији ““ захтева хитно оснивање Канцеларије Владе Србије за сарадњу са Руском Федерацијом (РФ).
То тим пре, јер већ функционишу на десетине канцеларија, агенција и других специјализованих државних институција за тзв. евроатлантске интеграције, не рачунајући министарства и друге владине органе који имају посебне департмане за сарадњу са ЕУ ““ а не постоји нити једна државна институција задужена за економску, политичку и војну сарадњу са најближим политичким и економским партнером наше земље.
СНП подсећа да Србија има повлашћени статус у економским односима са Русијом који не користи у довољној мери, јер у Београду нема институционалних капацитета на државном нивоу за реализацију те сарадње.
СНП, као једина партија која је у Скупштини Србије гласала против споразума којим је, између осталог, омогућено да се припадници НАТО слободно крећу по Србији и да чак имају и дипломатски имунитет и привилегије ““ упозорава да је то потез који нас опасно приближава „црвеној линији“ и скреће са позиције војне неутралности.
Истовремено, представници централне власти у Сарајеву, противно вољи Републике Српске и српског народа у БиХ, поручују да је циљ БиХ улазак у ЕУ, па још и у НАТО приде, а у Србији су све гласнији разноразни центри моћи који се громогласно, путем најутицајнијих медија, залажу за заустављање сваке сарадње са Москвом, лобирају за подизање зида између братског српског и руског народа и гурају Србију у антируску политичку и војну коалицију.
Зато је оснивање институције за сарадњу са Русијом једини могући одговор на ову антируску шизофренију дела политичког „мејнстрима“ која, на сву срећу, не одговара вољи огромног дела грађана ове земље.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa