Инфо

5. август 2010.5. авг 2010.
ПРИЈЕМ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

БРИТАНСКИ ИЗВИЂАЧИ У ШАПЦУ

Око четрдесетак младих Британаца, у оквиру извиђачко скаутске акције „Истражи Србију“, до 17. августа боравиће на простору шабачког, ваљевског и сремског региона
Градоначелник Шапца Милош Милошевић прошлог петка у Градској кући приредио је свечани пријем за извиђаче из Велике Британије који су крајем јула допутовали у Шабац. Циљ је да самосталним сналажењем у природи и сусретима са локалним становништвом упознају културу, традицију и обичаје српског народа, да сазнају како живе њихови вршњаци у Србији... Пратктично, то је претходница великој смотри извиђача, која ће, како је планирано, наредног августа у Шапцу окупити неколико хиљада учесника из целог света.
Истичући задовољство због сусрета, градоначелник Милошевић подсетио је на вишегодишњу изолацију Србије и значај оваквих дружења.
Ваш боравак на овим просторима има изузетан значај. Истраживање и поређење начина живота у Србији и Великој Британији је озбиљно проучавање и предмет културолошких и социолошких анализа. С обзиром на то да дуги низ година нисмо били у прилици да на овакав начин комуницирамо, за нас је размена информација драгоцена, нагласио је градоначелник Шапца.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa