Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
ИЗЛОЖБА ЧЛАНИЦА УЛСШ У КРАЉЕВУ

УМЕТНОСТ ЈЕ ЖЕНСКОГ РОДА

У галерији “Маржик“ у Краљеву, протекле среде је отворена изложба чланица Удружења ликовних стваралаца Шапца под називом “Уметност је женског рода“.
- Уметнице различитог сензибилитета и ауторског рукописа представљају радове у којима су заступљени различити видови уметности, од сликарства, вајарства, керамике до промењене уметности и моде. Ова изложба је снажна, инвентивна, зрела и представља само делимичан пресек разноврсног и богатог стваралаштва уметница, рекла је историчарка уметности Соња Петровић Јагић на отварању изложбе.
Председник УЛСШ и кустос изложбе Слободан Пеладић, изабрао је радове дванаест младих шабачких уметница, које имају широк дијапазон уметничких интересовања.
- Многе од њих не анализирају ствари, него их синтетизују. Редукцијом стижу до артикулисане форме. Са друге стране, ту су и оне којима је занимљивост и оригиналност битан аспекат. Вибрације које шаљу неки од ових радова граде доследно деликатну и интимистичку атмосферу која се одмах регистурје, додаје Јагићева.
Изложба је отворена до 29. фебруара.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa