Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА У СРЕДЊОЈ ПОЉОПРИВРЕДНОЈ

УГАСИ МРАК

У Средњој пољопривредној школи са домом ученика - Шабац у организацији школског хуманитарног фонда “Школарац“ реализована је хуманитарна акција под називом “Угаси мрак“ у оквиру које су ученици и запослени куповином уникатних свећица по цени од симболичних 100 динара учествовали у прикупљању новчаних средстава за социјално угрожене ученике школе.
Овогодишња Осмомартовска хуманитарна акција реализована је у сарадњи са Хемијско-технолошком школом из Шапца и професорима Светланом Тршић и Вером Ђукановић. “Школарац“ је набавио потребан материјал, а колегинице из Хемијске школе су га претвориле у 500 уникатних свећица које су биле предмет продаје. Ова сарадња послужила је и за размену искустава идеја између запослених у ове две шабачке средње школе.
Акција носи симболично име “Угаси мрак“ са идејом да се различите врсте мрака: материјални, морални, духовни, не само осветле паљењем хуманитарних свећица, него како каже име акције, угасе, пониште, нестану.
Како наводе у Средњој пољопривредној школи, акција је започета 29.2. и траје до петка, у сусрет Дану жена са идејом да осим помоћи, што је примарни циљ, свећице обрадују и нечију мајку, сестру, комшиницу“¦
Подсећања ради, “Школарац“ је фонд основан 2010. године са идејом да се ученицима лошег материјалног стања помогне да превазиђу препреке које их ометају у редовном похађању наставе и постизању добрих резултата. Новац се обезбеђује низом акција, а намењен је куповини месечних карата, уџбеника, опреме за физичко, гардеробе и обуће, на жалост и лекова.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa