Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ПРОЛЕЋА И ПОЕЗИЈЕ

ОДВЕЋ ЛЕПА ДА СЕ СВИЂА СВАКОМ

Поводом Дана почетка пролећа, у Библиотеци шабачкој је у понедељак, 21. марта, одржана радионица у којој су полазници учили да украсним песком декоришу стаклене посуде и праве цветне аранжмане.
- Ми већ годинама сарађујемо са Средњом пољопривредном школом у нашем или њиховом простору. Овом приликом, организовали смо прављење тераријума и аранжмана од цвећа, каже Биљана Богојевић из Библиотеке шабачке.
Истог дана, поводом Међународног дана поезије, полазници радионица за младе, традиционално су, у минут до дванаест кренули из Библиотеке и делили свитке са песмама најзначајнијих српских песника.
- Ове године смо наставили сарадњу са неформалном уметничком групом “Комбинарт“, посетили смо установе културе, основне и средње школе, јавна предузећа и свима који су нам се нашли на путу поделили свитке са песмама. Након тога, на Градском тргу смо, на клупама испред Отворене галерије, читали поезију, док је Предраг Даничић свирао гитару, да би се глас поезије чуо гласније него иначе, рекла је Кристина Арсеновић.
Циљ ове акције је да поезија изађе из Библиотеке, међу суграђане, да би их вратила краљици писане речи, за коју је Јован Дучић рекао: “Буди одвећ лепа да се свиђаш сваком, одвећ горда да би живела за друге“.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa