Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
ГЕРОНТОЛОШКИ КЛУБ ПЕНЗИОНЕРА ПРОСЛАВИО ОСАМНАЕСТИ РОЂЕНДАН

ПУНОЛЕТСТВО ПАЖЊЕ ВРЕДНО

Програмом испуњеним песмом, стиховима, шаљивим скечевима, афоризмима, на свој дан, али и Дан шале прошлог петка, чланови поручили да је једини лек за душу смех
Случајно или не, више него симболично, Клуб за пензионере и друга стара лица Геронтолошког центра Шабац почео је са радом 1. априла 1998. године. Свему ономе што подразумева Дан шале остали су доследни својим духом који буди наду, враћа веру и поуздање уз несвакидашњу радост живота и полетност треће доби.
- Често се може чути: „О старости, и Богу си тешка!“ Али то се може чути тамо, изван клуба. Зар ми личимо некоме на стара и немоћна лица! Није лепо вајкати се на старост, а волети живот. И није лепо остарити пре времена. Мада, нема сагласности о томе када је то време. Један мудрац вели: „Стар човек је увек петнаест година старији од мене. А други тврди да је много лепше са шездесет бити млад, него у четрдесет стар“. Ако нам живот није празан, старење нам неће бити тешко. У томе нам помаже Клуб да нам дани буду испуњени како бисмо сачували своје душевно и физичко здравље. Желим вам још много рођендана клуба у здрављу и радости - рекао је Витомир Николић у свом осврту на протекле године прошлог петка.
Скроман али топао простор Клуба није био довољно простран да прими све чланове и госте који су испунили просторију у улици Јарачких жртава број 22. Управо на овај проблем указала је, као што се то чинило и претходних година, Живанка Гмитрић.
- Ово је осамнаест година Клуба. У животу човековом то је пунолетство. Надам се да и ми можемо да кажемо да овај Клуб има потребну зрелост да може даље да се развија. Мислим да дуго таворимо у овом простору у коме не можемо сви да станемо а камоли да седнемо. Време је да покренемо иницијативу за већим простором јер су наше потребе веће, а квалитетним садржајем показали смо да можемо да постигнемо много тога - истакла је Живанка.
Потврђујући њене речи чланови Клуба приредили су, како то доликује овом веселом друштву пуном ентузијазма и воље, програм у коме није недостајало песме, музике, стихова, шаљивих скечева, афоризама. Публика је имала прилику да учествује и у наградној музичко-забавној тачки. А да крај за њих никада није крај показало је и дружење уз музику и песму после главног програма поручујући да смех лечи све бољке.
ДОДЕЉЕНЕ ЗАХВАЛНИЦЕ
Заслужним члановима Геронтолошког клуба додељене су захвалнице за активност коју су испољили током протекле године. Међу добитницима нашли су се један од најстаријих чланова Тиосава Лукић, као и Наталија Недић, Чедомир Чолић и Живана Бељић због свог истрајног залагања у музичкој, литерарној и драмској секцији.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa