Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
ПОМОЋ ВЛАДИМИРАЧКИМ

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА У ПРОГРАМУ ЕУ

Ђубриво и семе за пролећну сетву
Заменик председника Општине Владимирци Маријан Мијаиловић изузетно задовољан сарадњом са Организацијом за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО). У име Општине Владимирци и њених грађана, захвалио овој организацији на несебичној помоћи
Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО), извршни партнер у програму помоћи Европске уније поплављеним подручјима у Србији, почиње са испорукама пакета помоћи намењене пољопривредницима који су имали штету од поплава 2014. године. Укупно 508 пољопривредних домаћинстава општине Владимирци ће до краја маја 2016. године добити помоћ од ЕУ, а највећи број домаћинстава, 374, се пријавио за семена за пролећну сетву, док се 112 домаћинстава пријавило за пакет сточне хране за краве, свиње и живину. Укупно 20 домаћинстава се пријавило за пластенике а два домаћинства ће добити кошнице. Дистрибуција семена почиње у другој недељи априла 2016. године расподелом кукуруза, луцерке, детелине и ђубрива, пољопривредницима ће укупно бити подељено преко 149 тона ђубрива и 3 тоне семена. Током маја ове године следе испоруке сточне хране, кошница и пластеника.
ФАО, у сарадњи са Министарством пољопривреде и заштите животне средине, Канцеларијом за управљање јавним улагањима и локалним самоуправама, спроводи програм који финансира Европска унија, а усмерен је ка пружању помоћи малим пољопривредницима који су претрпели штету у поплавама 2014. године. Помоћ је до сада добило више од 26.000 пољопривредника, а програм се наставља и у 2016. години. Укупна вредност програма је 9,5 милиона евра и спроводи се у 41 општини и граду у Србији.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa