Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
ДВЕ ГОДИНЕ УСТАНОВЕ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

ОСМЕХ ЈЕ НАГРАДА ЗА ХУМАНОСТ

Установа за децу и младе, прва лиценцирана установа за рад намењена деци и омладини са аутизмом, као и за рад са одраслима са сметњама у комуникацији, недавно је обележила две године рада. Уз подршку стручног кадра, 30 штићеника овог дома данас се осећају много боље.
- Када упоредимо пријемне и почетне процене функционалности корисника са тренутним стањем, можемо рећи да је већина њих много функционалнија. Две трећине наших корисника укључени су у систем образовања, а поред образовних активности укључени су и у свакодневне активности у радионицама. Поред тога, дефектолошки третмани који подразумевају логопедске третмане, сензорну интеграцију и психо-моторне третмане, допринело је њиховом бољем стању, каже Даниела Ловрин-Гавриловић.
Проблема и у овом хуманом послу на жалост не мањка.
- Највећи проблем је недостатак медицинског особља. Упркос доброј сарадњи са Домом здравља и Општом болницом, чињеница је да нам недостатак здравствених радника отежава рад. Образложење надлежних је то да смо ми установа социјалне, а не здравствене заштите. Ипак, сигурна сам да на ниову Министарства здравља и Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања може да се постигне договор и сматрам да би то морао да буде приоритет у наредном периоду када је наша установа у питању, додаје наша саговорница.
Отварањем Установе за децу и младе заокружен је систем социјалне заштите у Шапцу. Град је показао да има одговорну социјалну политику и да је живот корисника услуга социјалне заштите на далеко вишем нивоу негу у другим градовима и општинама у Србији.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa