Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
БИВШИ РАДНИЦИ МИНЕРАЛНИХ ЂУБРИВА ПОНОВО НА СУДУ

ИСТРАЈАЋЕМО ДО ПРАВДЕ

У Привредном суду у Ваљеву данас се очекује расплет ситуације за бивше раднике Зоркиних минералних ђубрива
Уверен сам да ћемо ово истерати до краја. Као што сам био уверен да ће суд у Стразбуру бити на нашој страни, тако сам и сада сигуран да ће правда на крају победити- оптимистичан је представник радника Минералних ђубрива Радосав Јаковљевић.
Од 2007. до данас траје агонија бивших радника Зоркиних минералних ђубрива око наплате заосталих зарада. Необројено рочишта по српским судовима, блокаде пута, својеврстан тријумф у Стразбуру, до поновног процеса у Ваљеву и писма премијеру Вучићу. Данас се надају разрешењу ситуације.
-Надамо се да ће се коначно утврдити чињенично стање ко има а ко нема право на потраживања. Као што сам изјавио за ваш претходни број, стечајни управник је људима већ почео да шаље негативне одговоре људима из три разлога: да је случај застарео, да се нису благовремено пријавили или због тога што су раније продали своја потраживања. Такође, раније смо упознали јавност да нас посебно погодило што су надлежни својевремено донели решење о стечају а исто то решење нису објавили на локалном нивоу, тако да се од нас 885 скоро 300 није пријавило на време. Но, право питање на које се надамо да ћемо сада на рочишту добити одговор је шта је са новцем од продаје фабрике? Ми смо добили од градоначелника кључну информацију да је тај новац постојао. нама је Агенција обећала да ћемо добити новац од продаје а то се није десило. Све више се намеће закључак да покушавају свим средствима да нам не дају новац, или да исплате само тридесетак најупорнијих- наводи Јаковљевић и разочарано констатује да им из кабинета премијера нису имали повратну реакцију.
-Писмо са потписима од 60 радника у Вучићев кабинет сам лично ја одно. Без посредовања било које странке.То је било 18. марта а до данас никакав одговор нисмо добили- каже Јаковљевић.
Укупна потраживања радника у овом тренутку износе 360 милиона динара.
Т.Т.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa