Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.

ПОШТУЈМО СЕЛО ТУ НАМ ЈЕ БУДУЋНОСТ

Организујући културне активности у нашим селима пре избора, веома добро сам се упознала са животом, радом и проблемима сеоског становништва ““ каже председница удружења грађана “Напредни покрет“, Тања Радовановић. Видела сам како су нам домови културе запуштени и празни, како нема спортских објеката, друштени живот младих не постоји, путеви су лоши, не постоји водовод и канализација.
Села се наши политичари сете само пред изборе, упознају се са проблемима и обећавају решење. На жалост, скоро увек на обећању све и остане. Зато је један од програмских циљева “Напредног покрета“ стварање добрих услова за живот у селу. Када буду добри инфраструктурни објекти, када културни живот буде развијен, када сељак буде економски јак, млади ће остајати на својим имањима.
Пољопривредни сектор Србије има много потенцијала, али без снажније подршке владе у виду субвенција за очување плодности земљишта и заштите природних ресурса, наводњавање, обнову застареле механизације, технологије и инфраструктуре, за органску производњу, нема напретка села. Сматрам, такође, да је будућност у стварању задруга, које ће штитити интересе пољопривредних произвођача и уз помоћ којих ће они бити достоји конкуренти на сваком тржишту. Локална самоуправа треба да заштити пољопривреднике фиксном ценом при откупу производа, да сељак буде сигуран и континуирано се бави одређеном граном пољопривреде, а не да сваке године производи нешто друго, надајући се да ће откупна цена бити већа.
Србија је до сада имала најмањи подстицај пољопривреде у региону, а сада га је спустила испод сваког нивоа. Не смемо дозволити да држава и даље смањује субвенције. Морамо се трудити да оне, из године у годину, буду све веће, да се, што је могуће више, улазе у пољопривредну производњу. Права инвестиција у пољопривреду и село је перспективнија од било које стране инвестиције.
Поштујемо село, ту нам је будућност! Наш вредни пољопривредник је највеће богатство у држави! - каже председница “Напредног покрета“, Тања Радовановић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa