Инфо

21. април 2016.21. апр 2016.
УДРУЖЕЊЕ ПАРАПЛЕГИЧАРА МАЧВАНСКОГ ОКРУГА ОДРЖАЛО ПРЕДАВАЊА ИЗ ПРОЈЕКТА „ЈОШ УВЕК ВОЗИМ“

РЕЦИ НЕ БРЗОЈ ВОЖЊИ

Заснован на иновативном, неформалном образовању адолесцената из угла личног искуства повређених у саобраћајним несрећама, пројекат „Још увек возим“ Удружења параплегичара Мачванског округа до сада се показао као један од најбољих превентивних корака.
- Пројекат је први у Србији подржао Савет за безбедност саобраћаја града Шапца обезбедивши нам потребна средства за едукацију ученика генерације 2015/16. године. Такође, што је веома битно, потписани су и нови пројекти који ће наставити едукацију ученика и у 2016/17. години. Акција је веома добро прихваћена и у свим другим градовима. Врло радо нас дочекују и обезбеђују нам услове за бољи рад и реализацију овог пројекта где је доста ученика, може се рећи, озиљно схватило ову причу што потврђују и дописи из мејлова где им говоримо о нашем животу, а они причајући о свему овоме то пренесу и својим пријатељима који нису могли да чују ову нашу причу - рекао је Славољуб Авдић, један од оних чија је лична прича ганула и ученике Шабачке гимназије прошле среде, 20. априла.
У сусрету младих са особама са инвалидитетом на најбољи могући начин, методом шока кроз лично учешће, чланови Удружења подижу свест о опасностима и последицама саобраћајних незгода.
- Нисам возач али познајем доста другара који су моје годиште и који већ возе. Врло је поучно видети овакву презентацију. Најбоље се учи на примерима. Овај је био довољан јак и утицао је на све нас да размислимо о томе шта радимо. Надам се да ће то донети неку корист свима нама - уверен је Михаило Милошевић, ученик треће године Друштвено-језичког смера.
Свесна опасности које доноси вожња у пијаном стању Сања Обрадовић, такође ученица треће године Друштвено-језичког смера, признала је да избегава да се вози са друштвом у тим приликама.
- Млади данас сматрају да ако имају добар ауто могу у таквом стању да возе и сто двадесет на сат и на местима где је ограничење осамдесет или чак и мање. Немам још увек положен возачки испит и избегавам да возим али и да се возим са онима који су у истој ситуацији.
Дан касније, прошлог четвртка, и ученици треће и четврте године Струче хемијске и текстилне школе у Шапцу имали су прилику да чују глас разума али овога пута од стране Славише Савића, координатор пројекта „Још увек возим“. Истовремено, овим образовно-превентивним дружењем секретар Удружења параплегичара Мачванског округа привео је крају овогодишњи циклус предавања у средњим школама.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa