Инфо

5. мај 2016.5. мај 2016.
МАНИФЕСТАЦИЈА “МУЗЕЈИ СРБИЈЕ ОД 10 ДО 10“

МОЈ МУЗЕЈ МОЈ ГРАД

Започета прошле године са циљем да обједини мрежу наше културне баштине, манифестација „Музеји Србије, десет дана од 10 до 10“ проширила је број учесника. У премијерном издању, своја врата отворило је 67 институција у 35 градова на 122 локације, док ће ове године, од 12. до 21. маја, бесплатне програме понудити 80 музеја и сродних институција у 55 градова, на 144 локације.
У Народном музеју у Шапцу, свих десет дана, од 10 часова пре подне до десет сати увече, врата ће бити отворена за нову сталну поставку “Шабачки времеплов ““ баштина за будућност“.
Поред тога, посетиоци имају прилику да виде гостујућу изложбу Историјског музеја Србије “Наталија Обреновић у фонду Бранка Стојановића“. Ради се о поставци са преко 300 предмета који су везани за живот прве српске нововековне краљице: фотографија, писама, личних докумената, слика, књига, исечака из француске дневне и ревијалне штампе.
У понедељак, 16. маја, у 19 часова, археолог Гордана Ковић, виши кустос Народног музеја у Шапцу, одржаће предавање “Откриће ватре“.
Конзервација три грађанска портрета Уроша Кнежевића из ликовне збирке Народног музеја у Шапцу, урађена је у Централном институту за конзервацију у Београду. Тим поводом, у Народном музеју у Шапцу, у четвртак, 19. маја, говориће конзерватори-рестауратори Милица Константиновић и Бојана Николић. Предавање је заказано за 19 часова.
У Ноћи музеја, 21. маја у 17 часова, биће отворена изложба “Пре и после ватре“ археолога Гордане Ковић.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa