Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.
ДВАДЕСЕТ ГОДИНА СА НАМА

РОЂЕНДАН ЛМ БИОСКОПА

У оквиру привредног друштва Интермототранс доо, 26. маја 1996. године, почео је са радом први приватни биоскоп у Србији. На основу уговора о закупу са шабачким Савезом синдиката, ЛМ биоскоп је приказао први у низу филмова ““ “Мостови округа Медисон“, у дворани Дома синдиката.
У протеклих 20 година приказано је хиљаде филмова, одржано десетине хиљада пројекција за публику свих узраста, бројне премијере, школске представе, ревије филмова са ФЕСТ-а, ревије филмова националних кинематографија, филмски програм за сениоре, филмске радионице.
- Делатност приказивања филмова у овом простору обављали смо до урушавања кровне конструкције Дома синдиката у августу 2003. године, због чега је дворана постала неупотребљива. Решење смо нашли у куповини дела простора у оквиру ове зграде, који смо адаптирали за биоскопску делатност, опремили ентеријер новим седиштима, прилагодили простор, набавили опрему за приказивање филмова. У новој сали смо почели са радом 24. јануара 2005. године, пројекцијом домаћег филма “Сиви камион црвене боје“, каже Марица Лазић организатор програма.
Као независна институција културе у граду, једини шабачки биоскоп се ослања на сопствене могућности и ентузијазам који не јењава већ две деценије.
- У лепо уређеном и пријатном простору у центру града, сви љубитељи и поштоваоци филмске уметности су добродошли. Основни циљ нашег постојања је одржавање континуитета у кинематографији у граду Шапцу. Верујемо да ће филм као културно добро опстати и надамо се да ћемо бити део будућности стварајући нове генерације филмске публике, додаје Лазићева.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa