Инфо

30. септембар 2010.30. сеп 2010.
НА ШАБАЧКОМ ХИПОДРОМУ 9. ОКТОБРА КРОС РТС-а

ИДЕЈА ЈЕСЕНИ

Идеја о оснивању Кроса Радио Београда зачета је у јесен 1990, а у зиму исте године директор Радио Београда Никола Мирков дао је дозволу и за покретање тог такмичења. Већ 20. априла 1991. године, на хиподрому у Сремској Митровици одржан је Први крос Радио Београда
Крос Радио Београда се брзо развијао. Због тога, као најмасовнија приредба у југоисточном делу Европе, добија име целе медијске куће ““ Крос РТС-а.
Број такмичара из земље и иностранства се повећавао из године у годину, а рекорд је остверен на 8. кросу РТС-а за Гран при Радио Београда ““ 7.386 тркача!
Травнатом стазом Хиподрома „Сирмијум“ трчали су бројни асови ““ од Швеђанина Класа Ниберга, до вишеструког европског првака у кросу Украјинца Сергеја Лебеда. Промотери су била и највећа светска, али и домаћа атлетска имена ““ олимпијска шампионка на 800 м Надежда Олизаренко, „сребрни“ на ОИ Иван Губијан (кладиво) и Фрањо Михалић (маратон), светска рекордерка на 800 м Вера Николић, европски прваци ““ Милош Срејовић, Снежана Пајкић, Слободан Бранковић, Драган Здравковић, и други непревазиђени асови ““ Ненад Стекић, Дане Корица, Олга Гере, Милован Јованчић, чланови најбрже „беле штафете“ света 4х400 Јовковић, Ђуровић, Мачев, Бранковић, тренер од угледа Драган Петровић итд.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa