Инфо

2. јун 2016.2. јун 2016.
СЛЕДЕЋЕ СРЕДЕ ПОЧИЊЕ КУПАЛИШНА СЕЗОНА

ПЛАЖА СПРЕМНА ЗА КУПАЧЕ

На плажи Стари град обављају се последњи радови пред почетак купалишне сезоне. И ове године о безбедности купача бринуће спасиоци и медицинско особље шабачког Дома здравља.
Плажа на Старом граду спремно ће дочекати купаче 15. јуна. Радници ЈКП „Стари град“, по планираном распореду, уређују читав комплекс, а ускоро ће бити постављен и плажни мобилијар.
-Купалишна сезона, ако временски услови то дозволе, почиње 15. јуна и траје до 31. августа. У протеклом периоду имали смо низ припремних радова, а неке послове управо обављамо. То су постављање тушева и кабина за пресвлачење, оспособљавање дечјег тобогана, као и кошење приобаља и осталих делова читавог комплекса на Старом граду, каже Иван Јеротић, помоћник директора ЈКП „Стари град“.
О безбедности посетилаца плаже бринуће спасиоци и медицински радници.
- Радно време градске плаже је од 10 до 20 часова. У том временском интервалу свакога дана купалишне сезоне биће ангажована спасилачка служба и медицинско особље. Тендер за избор спасилачке службе је окончан, а ових дана ће бити окончан и избор здравствених радника који ће на градској плажи бити ангажовани током лета, додаје наш саговорник.
Анализу квалитета воде обављаће Завод за јавно здравље.
- Рад стручњака Завода за јавно здравље нам је веома важан, јер од резултата мерења квалитета воде зависи да ли је вода добра за купање. Добијене резултате ми достављамо надлежним инспекцијама, по чијим налозима поступамо. Анализа квалитета савске воде током купалишне сезоне обављаће се сваке седмице, каже Јеротић.
Посебан режим уређења и одржавања плаже трајаће до 31. августа, а купалишна сезона може трајати и дуже, у зависности од временских услова.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa