Инфо

2. јун 2016.2. јун 2016.
„НИКОЛАЈЕВЦИ“ НАЈБОЉИ НА 42. МАТЕМАТИЧКОМ ТУРНИРУ ОСНОВНИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОТВРДА ДОСАДАШЊИХ РЕЗУЛТАТА

Петочлана екипа коју су сачињавали ученици од четвртог до осмог разреда Вукашин Бабић, Ленка Росић, Душан Бегуш, Маша Ђурић и Душан Мишковић са освојених 432 бода заузели прво место што није успело ниједној од 109 екипа, односно школа
Ученици ОШ „Николај Велимировић“, када су у питању републичка такмичења из математике, свој пут успеха крунисали су првом наградом на 42. Математичком турниру екипног првенства основних школа Републике Србије одржаном у Београду 14. маја. Недавно пристигли резултати обрадовали су све, а посебно Вукашина Бабића, Ленку Росић, Душана Бегуша, Машу Ђурић и Душана Мишковића, ученике од четвртог до осмог разреда, који су на овом такмичењу показали да није било ниједне слабе карике.
- Мени је било стварно лепо ове године. То показује шест награда, четири прве и по једна друга и трећа. Прва награда из физике ми је некако најдража. Ово такмичење за мене није било напорно. Спремали смо се али смо се и дружили као екипа. Стиже распуст али ће се и током лета радити јер ме очекује осми разред који је много захтевнији. Потрудићемо се да и следеће године остваримо неке резултате. Ту је, наравно, и Летњи математички камп на коме ћу сигурно учествовати. Доћи ће другари из других градова па ћемо се дружити ““ рекла је Маша, ученица ВИИ4, која је у појединачној конкуренцији освојила прво место са деведесет осам бодова од могућих сто.
За Душана Бегуша, ученика ВИ3, ово је био „шлаг на торту“ сачињену од прве награде на Интернет олимпијади, друге из програмирања, прве из физике и математике.
- Уложено је доста труда и рада. Све то почиње од нас. Онда се укључују наставници, као наставник Влада, који заиста желе да раде са ученицима и онда полако све се то постигне ““ истакао је Душан, трећепласирани у појединачној конкуренцији.
Допринос екипи постигнутим резултатом дала је и Ленка Росић, ученица В2, за коју је ово такмичење било ново искуство.
- Ништа теже у односу на друга такмичења попут Дописне олимпијаде где сам освојила другу награду. Подстрек за следећу годину и нова такмичења ““ поручила је Ленка.
Оправдано одсутни Вукашин Бабић и Душан Мишковић, ученици четвртог и осмог разреда освајањем другог и трећег места помогли су да екипа буде најбоља. А, по речима наставника математике Владимира Михаиловића, конкуренција у школи за улазак у екипу била је изузетно велика.
- Најбољи ученици од четвртог до осмог разреда сачињавали су ову екипу која је постигла изванредан резултат. Сви чланови екипе одлично су урадили задатке тако да смо имали за ових петнаестак година, колико учествујемо на такмичењу, најбољи резултат.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa