Инфо

14. јул 2016.14. јул 2016.
КАЈАК - ЕП ЗА ЈУНИОРЕ И МЛАЂЕ СЕНИОРЕ

“БРОНЗАНИ“ ШАПЧАНИ

Још једно велико такмичење није прошло без медаље за шабачке кајакаше. Седам овдашњих такмичара бранило је боје Србије на Европском првенству за јуниоре и млађе сениоре у Пловдиву, а тандем Бојан Милинковић ““ Марко Драгосављевић освојио је бронзано одличје.
Бојан и Марко веслали су у категорији двоседа на 200 метара. Квалификације су биле довољне за директан пласман у финале. У конкуренцији девет најбољих посада, Шапчани су кроз циљ прошли иза двојаца Италије и Летоније. Време “бронзаних“ било је 00:31:273 (714 хиљадитинки слабије од шампиона).
Милинковић је био близу још једног одличја. На истој деоници веслао је и једносед. Иако дебитант, без потешкоћа изборио је пласман у финале. У одлучујућем надметању, бронза му је “побегла“ за свега 15 стотинки. Морао се задовољити четвртом позицијом. Медаље је поделио “исток“: Русија, Летонија и Белорусија.
На корак од победничког постоља застали су млађи сениори, четверци на 500 метара. Ханчовски, Драгосављевић, Векић и Болтић Минут, 21 секунда, 312 хиљадитих делова секунде донели су им четврто место, као и четверац на дупло дужој деоници Ханчовски, Векић, Болтић, Торубаров (02:51:448). Борбу са млађим сениорима Европе водио је и Драган Ханчовски. У Б финалу заузео је пету позицију, односно 14. у укупном пласману.
Шабачки јуниори представљали су Србију у дисциплинама К4 500 и К4 1.000 метара. На краћој деоници, Никола Дамњановић, у чамцу са Стојановићем, Њаријем и Антићем, био је на пола секунде од А финала, док су Стефан Васић и Михаило Суботић (уз Марка Суботића и Родића), такмичење окончали осмом позицијом у полуфиналу.
Деби на Европским шампионатима имао је и наш најбољи кануиста, Марко Дамњановић. У Ц1 200 метара, Дамњановић је “довеслао“ до Б финала. Секунда му је недостајала да буде део коначног окршаја. Седма позиција у Б финалу, 14. позиција укупно, довољна је за лепе успомене из Пловдива.
Већ 28. јула, у Минску, стартује Светско првенство за исте старосне категорије.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa