Инфо

14. јул 2016.14. јул 2016.
ЖРЕБ ЗА ЕВРО КУПОВЕ У РУКОМЕТУ

ДУГО ПУТОВАЊЕ У АСТРАКХАН

квалификациону рунду Купа ЕХФ. Шапчане очекује двомеч са екипом Динама из Астракхана. Пласман у други по снази европски куп, рукометаши Динама изборили су освајањем четвртог места у руској Супер лиги, иза шампиона “Чековских медведа“, “Перма“ и Санкт Петерсбурга. Тим из Астракхана пласирао се и у полуфинале Купа Русије.
Тим чине углавном домаћи, искусни, играчи, уз два интернационалца из Украјине, док је целокупан стручни штаб из Русије.
Кроз своју историју, Руси су мењали неколико имена, а “Динамо“ је стари назив који је клуб носио до 1998. године, а вратио пред старт ове сезоне. Претходних година такмичили су се “Зариа Каспиа“. Највећи успеси на међународној сцени су финале Купа ЕХФ 2003. године, где су поражени од Барселоне, уз два полуфинала и три четвртфинала истог такмичења. Пре осам година били су у групној фази Лиги шампиона.
Град Астракхан свакако није био на листи жеља руководства Металопластике, бар што се удаљености тиче. Шапчане очекује пут на југ Русије, близу границе са Казахстаном, недалеко од Грузије. Астракхан је центар Астракханске области и броји више од пола милиона становника, а овај град је и родно место Иље Уљанова, оца Владимира Лењина.
Први меч, у којем ће домаћин бити наш клуб, биће одигран 3. или 4. септембра, док је реванш седам дана касније у Русији. Уколико буду бољиа од Динама, Шапчане, у другој рунди квалификација, чека меч са словачким Хловецом.
- Мислим да је ово најгори исход жреба по нас. Очекује нас дуго, далеко, скупо путовање, ривал из државе која много улаже у рукомет и тим о коме не знамо много, али је био у врху једне од најјачих лига Европе. Уз то, реванш играмо у гостима. Шта је ту је, они су фаворити, а на нама је да искористимо тај терет који ће они носити ““ истиче стратег “плавих“ Веселин Вуковић.
Шабачки “Медицинар“, у женској конкуренцији, такође је изборио пласман у Куп ЕХФ, али је одустао од такмичења.
Други наш представник у Купу ЕХФ, “Војводина“ одмериће снаге са екипом из Луксембурга. Код дама Наису очекују Немице, а шампиона, “Извор“ рукометашице са Кипра.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa