Инфо

28. јул 2016.28. јул 2016.

Најпожељнији послодавци у Србији

Резултати истраживања „Најпожељнији послодавац 2016“ показују ко су најатрактивнији послодавци у Србији и шта их чини тако занимљивим за кандидате. Истраживање је током фебруара и марта попунило преко 10 000 испитаника на сајту Послови.инфостуд.цом. Учесници у истраживању су бирали најпожељније послодавце на основу личног суда, навели шта послодавца чини атрактивним, колику зараду очекују код таквог послодавца, о каквом типу компаније се ради. Десет најбоље оцењених компанија су: Цоца- Цола ХБЦ ““Србија д.о.о Земун, НИС А.Д. Нови Сад, Теленор д.о.о Београд, ЈП ЕПС Београд, Телеком Србија а.д Београд, Нордеус д.о.о. Београд, Мицрософт Софтњаре д.о.о. Београд, Пхилип Моррис Сервицес д.о.о Београд, ЈП Пошта Србије Београд, Делта холдинг д.о.о Београд.
Учесници у истраживању код послодаваца највише цене добре међуљудске односе и радну атмосферу. На другом месту се налазе прилике за стручно усавршавање и напредовање, док се висина плате тј. материјални разлози налазе на трећем месту. Међу критеријумима који утичу на атрактивност послодавца се налази и сигурност радног места, углед и репутација компаније, али и добар третман запослених од стране менаџмента.
Стране приватне компаније најпожељније за рад, државне фирме губе на популарности.
У односу на тип власништва највећи број испитаника, готово 40% сматра да је најбоље радити за приватне компаније у страном власнишву. У државним фирмама би радило више од четвртине анкетираних, док би се око 17% учесника истраживања одлучило за домаћу приватну компанију.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa