Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.
БИВШИ РАДНИЦИ ЗОРКИНИХ МИНЕРАЛНИХ ЂУБРИВА НЕ ПОСУСТАЈУ

У СРБИЈИ ЗА НАС НЕМА ПРАВДЕ

Још један допис Вучићу. Све мање наде да за њих у Србији има правде
Као и у јулу представници некадашњих радника “Зоркиних“ Минералних ђубрива су се и овог месеца обратили званичним дописом премијеру Србије Александру Вучићу. Као и у јулу ни овог пута им нико није одговорио. С тога не чуди што изјављују да после вишегодишње борбе за своја права полако али сигурно губе наду да за њих у Србији има правде, и најављују покретање овог случаја у Стразбуру.
Позивање на ауторитет
-Молимо Вас да својим ауторитетом зауставите даље правно насиље и иживљавање над 875 бивших радника “Зорка ““ Минерална ђубрива Шабац“ и њиховим породицама јер се овде ради о кршењу основних људских права: право на живот, право на правично суђење у разумном року као и право на имовину, јер су наше зараде ““ плате наша имовина.
Молимо Вас, да се новац (270 милиона динара) од продаје дела наше фабрике изузме из стечајне масе из простог разлога јер део фабрике није продат из стечаја већ је продат 2009. године, тачно 6 године пре отварања стечаја док је новац стајао на подрачуну Агнције за приватизацију а не на рачуну предузећа. Изузимање новца из стечајне масе би нам омогућило наплату својих зарада-плата које већ дуго година очекујемо а које смо зарадили дугогодишњим радом у хемијској индустрији- наведено је између осталог у писму Премијеру.
Не надају се одговору
Међутим, поучени ранијим негативним искуством са државним институцијама, иако је до краја августа остало још двадесет дана, радници се одговору не надају, и најављују обраћање Уставном суду, не зарад коначне правде јер у њу у Србији као што је већ наведено више не верују, већ јер им је “папир“из Уставног суда потребан да би могли да иду даље, до Стразбура.
-Ових дана навршило се тачно седам година од како је фабрика продата а ми нисмо добили ни динара. Сада чекамо одговор од Вучића, ако га не добијемо поднећемо жалбу Уставном суду јер нам она треба да наставимо даље и жалимо се суду у Стразбуру. После свих ових година чини ми се да нема излаза. Све се циклично понавља, ништа се не мења и ничему се у Србији не надамо- огорчен је представник радника Радосав Јаковљевић.
Т.Т.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa