Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.

МЕДАЉЕ ЗА ВЕЖБАЧЕ

Чланови клуба “Беастс“ (“Звери“) из Шапца освојили су 21 медаљу на међународном стреет њоркоут такмичењу одржаном недавно у Ваљеву. Клуб једне од најмлађих спортских дисциплина функционише око годину и по дана, а од недавно, у своју биографију, “звери“ могу да упишу и прва признања
Био је то међународни турнир, више од 200 такмичара из бивше Југославије је учествовало. Ми смо освојили 21 медаљу. Стефан Ђурђевић, Нуко Дамњановић, Немања Станишић били су на постољима у узрасној категорији 2000 ““ 2003. годиште, док сам се ја такмичио у старијој, “™97 ““ “™99 годиште ““ истиче Немања Радојевић, један од освајача медаља.
Како истичу Шапчани, Ваљево је организовало највећи турнир у Србији, а очекују да спорт тек у наредним годинама добије на популарности.
- Постоје две категорије, фрее стyле, односно акробације, где одлуке доноси жири и понављања, класичне вежбе попут склекова где је циљ што више пута поновити одређену радњу. Медаље јесмо освојили у понављањима, али смо имали и четврто место у акробацијама.
Пролетос је у Бенској бари организована презентација младе спортске дисциплине, а жеља овдашњег клуба је да ускоро организује и такмичење у Шапцу, како би што већи број младих привукли уличном вежбању.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa