Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.
ОДГОВОР НА ПИТАЊА ЧИТАЛАЦА

НЕМА РАЗЛОГА ЗА БРИГУ

Редакцији “Гласа Подриња“ последњих недеља обратило се више грађана са примедбом да отежано дишу због дима који испуштају постројења која сада раде на месту некадашње “Зорке“. Завод за јавно здравље контролише загађење ваздуха на четири мерна места у граду и кажу да последњих неколико месеци измерени резултати нису прелазили дозвољене границе.
-Када су неповољни метеоролошки фактори и ниже концентрације материја стварају проблеме, поготово људима који имају проблема са дисајним путевима. Уређаји постављени код Ватрогасног дома, Аутобуске станице, Топлане у Бари и касарне у Поцерској улици, раде 24 сата сваког дана. Мери се концентрација сумпор ““ диоксида, амонијака, чађи, азотових оксида и суспендованих честица. Дозвољена горња граница амонијака је 100 мкг по метру кубном и некада резултати буду близу те границе, али последњих месеци није било прекорачења, објашњава дипл. инг. технологије, специјалиста хемијских наука Душица Мијаиловић.
Према речима наше саговорнице, резултати се по истеку месеца достављају локалној и републичкој инспекцији, а у случају да дође до “искакања“ резултата, односно прекорачења, инспекција се обавештава исти дан.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa