Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.

БАЗЕН У БОГАТИЋУ ТРЕБА ЗАОБИЛАЗИТИ

Недавно сам са супругом посетио приватни базен у Богатићу и шокиран оним што сам видео ““ решио сам да вам напишем овај допис. Ово би требала да буде опомена свим Шапчанима који пожеле да оду на те базене. НЕМОЈТЕ ДА ИДЕТЕ!
Почећу од почетка. На улазу у базен ни мало љубазан службеник који продаје улазнице по цени од 500 динара за улазак на базен. Узгред то је убедљиво највиша цена за улазак у један базен у широкој околини Шапца. Купили смо две улазнице (од којих вам једну шаљем као корпус деликти) и добили два округла пробушена жетона који се одмах на улазу убацују у један прорез на аутоматској капији. Тек тада капија се деблокира и улаз на базен је омогућен ““ али за сваког посетиоца појединачно. Не видим разлог за ову аутоматизовану капију ““ која изгледа као улаз у затвор. Зар није довољно купити карту и проћи на базен???
На улазним вратима базена стоји папир на коме пише “забрањено је уношење хране и пића“ а на самом базену је изложена табла на којој је кредом написамо “понуда пића“ на базену. Цена једног пића је од 300 до 500 динара!!! Већина пића кошта 375 динара. Значи два пића ““ коштају 750 динара... а за те паре четворочлана породица може да има савршен ручак (са дезертом!).
Кад се одмакнеш од улаза и дођеш до базена ““ запањује у каквом је стању површина око базена. Скинуте су плочице (које су се вероватно клизале) и на поду је остала неравна површина на коју су биле залепљене плочице. На овој површина ни на који начин не може да се одржава хигијена. Да се брише сунђером није могуће јер је површина неравна и оштра, а да се чисти метлом такође је немогуће јер површине није равна. Не знам од када је површина око базена у оваковм очајном стању, али знам да због слабе хигијене и остатака хране у неравнинама ““ ројеви досадних мушица ометају мир купачима. За неверовати у ком су броју мушице присутне у околини базена.
А онда кад сам помислио да све заборавим уласком у воду наступио је највећи шок. НИКАДА НИ ЈЕДАН БАЗЕН НА КОМЕ САМ СЕ КУПАО НИЈЕ ИМАО ПРЉАВИЈУ ВОДУ. Вода у базену је била толико мутна да се и ако је дубина базена око 140 цм ““ нисам могао да видим прсте на ногама. Доња и бочне стране базена су биле ужасно клизаве и обложене љигавом масом која је скоро онемогућавала кретање по базену. При кретању кроз воду са дна се подизала зеленкаста маса која је комплетној води у базену давала зелену боју. Неко је питао газду базена и он им је одговорио да су то алге и да “то није опасно“.
Непријатан мирис воде погоршавао је присуство дугачких женских длака у води као и мноштво мртвих мушица које су пливале на површини воде. Шлаг на торту су жабе које су пливале по базену.
Питао сам једну госпођу ““ од кад је вода на базену оваква? Она ми је рекла “ово је сјајно како је било“!!! Посаветовала ме је да погледам базен за децу у непосредној близини. Послушао сам је ““ отишао само до дечјег базена и нисам могао да верујем оно што сам видео. Велике површине базена су остале без заштите (плаве боје на дну) што даје веома ружну слику. Вода још прљавија него у великом базену. На средишном делу базена ““ где се сударају две стује воде ““ блато ““ да, да блато. Каде се уђе у воду и прође кроз тај талог дигне се муљ и вода постане црна. У овом базену је било више жаба него деце која су се купала.
Вратио сам се до велико базена ““ сео на лежаљку и нисам имао снаге да се окупи у онако прљавој води.
ДА ЛИ ЈЕ ИКАД САНИТАРНА ИНСПЕКЦИЈА БИЛА НА ОВОМ БАЗЕНУ??? Када су узимани узорци воде за хемијску и бактериолошку анализу?
Сваки савестан инспектор би морао да забрани рад овог базена. Околина базена нема плочице ““ те је одржавање хигијене НЕМОГУЋЕ. Храпава површине око базена (после скидања плочица) је идеална за размножавање инсеката. Верује да је преношење гљивичних инфекција (атлетско стопало) ““ у оваквим условима веома учестало.
Вода која је унутра, прљава са бројним длакама, мртвим инсектима и зелена од алги ““ није исправна за купање.
Реакција многих посетилаца базена ““ на немогуће услове на базену ““ била је слична као моја.
Нисам се купао ““ а ВЕРУЈЕМ ДА ВИШЕ НИКАДА НЕЋУ ОТИЋИ НА ТАЈ ЗАПУШТЕН БАЗЕН. Надам се да ће суграђани прочитати ово моје упозоравајуће писмо ““ и у широком луку заобилазити базен у Богатићу.
Др Драгутин Ч. Јовановић, лекар сп

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa