Инфо

18. август 2016.18. авг 2016.
Министар пољопривреде најављује најновији план

ВЕЋА УЛАГАЊА У СТОЧАРСКУ ПРОИЗВОДЊУ

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић, како је најавио, залагаће се за већа издвајање за пољопривреду из државног буџета и инвестиције, истичући да се прво мора утврдити да ли су средства којим министарство располаже потрошена „како треба“ и какве резултате су дале постојеће мере.
„Прва ствар коју сам почео чим сам дошао у министарство јесте анализа постојећег буџета, да видим које ми имамо потенцијале на располагању, да ли су нам то довољна средства и да ли можда постоје неке мере аграрне политике које нису дале добре резултате, да ли постоје вишкови средстава на тим пољима“, казао је он.
Недимовић је рекао да ће у наредних 15 дана представити јасан план са идејама до краја буџетске године, као и са плановима за 2017. буџетску годину, наводећи да ће акценат бити на томе да буџет буде такав да донесе додатну вредност.
„Наш циљ је да створимо додатну вредност у пољопривредној производњи, и за пољопривредног произвођача и за државу, да јој смањимо спољно-трговински дефицит“, додао је ресорни министар.
Недимовић је казао да ће се у сточни фонд новим мерама аграрне политике улагати више него до сада.
„Ових дана се јавља проблем с извозом говеђег меса. Имамо проблем с болешћу која се појавила и са правилима која кажу да није могуће извозити говеђе месо после вакцинације“, рекао је Недимовић.
Како је најавио, почетком септембра министри пољопривреде из региона ће усвојит заједничку платформу и с њом изаћи пред Европску комисију, како би се дозволио извоз превентивно вакцинисаног меса.
АГ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa