Инфо

18. август 2016.18. авг 2016.
МИЛАН САВКИЋ УМЕТНИК ИЗ ГЛОГОВЦА

ПОСЛЕДЊА СЛИКАРСКА СТАНИЦА

Другу годину за редом на “Хајдучким вечерима“ у Црној Бари (Дрински бивак) Милан Савкић, самостални уметник из Глоговца изложио је тридесетак својих радова, ( углавном уља на стаклу и платну ) који су били права атракција традиционалне манифестације, изузетно “освежење“, које је изазвало велику пажњу посетилаца.
- Искористио сам старе застакљене прозоре које је њихов власник хтео да баци. Слике ( уља на стаклу ) оивичене офарбаним прозорским окнима приказују сву драматичност времена у коме живимо. То је последња сликарска станица. Уствари живи реализам, превише стваран да би се као такав могао заобићи, каже уметник, објашњавајући групи радозналих посматрача да је ово покушај да они буду део слике.
Од материјала за израду слика користио је: козју длаку, вуну, љуштуре пужева које боји и лепи на своје сликарско платно.
Његово сликарство је пуно симбола и својеврстан покушај афирмације дела Милића од Мачве, који је својим делима обележио целу једну епоху.
Нешто слично (као стална поставка) налази се испред дворишта куће у Глоговцу, где живи. Тамо је направио својеврсну етно поставку у којој доминира “Нојева барка“, слика (уље на платну димензија осам пута три метра), а заједничко им је апокалиптична слика света.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa