Инфо

8. септембар 2016.8. сеп 2016.
РАЗГОВОР СА МАРКОМ СОМБОРЦЕМ, НОВИМ ПРЕДСЕДНИКОМ “ЧИВИЈАШКЕ РЕПУБЛИКЕ“

Срамота колико нам добро иде

Овогодишњи председник Чивијашке републике, један од најпопуларнијих стрип аутора и политички коментатор Марко Сомборац, за “Глас Подриња“ говори о плановима за развој “чивијашења“, констатује да нам иде боље него што се прича, и обећава да ће из Шапца понети са собом све своје принадлежности, фотељу, службени ауто и шофера.
Прихватили сте мандат председника Чивијашке републике, ускоро ћете се обратити чивијашима, која је најважнија порука?
-Прихватио сам, иако ми није падало на памет, јер ме је више интересовала функција премијера или што да не и мандатара, али кад су већ анкете предвиђале да сам убедљиви кандидат, рекох што да не. Порука је да ја једини имам одобрен план за развој чивијашења, подржан од Светске банке и ММФ-а, имам у плану већ 800 инвеститора, само да изградите халу, фабрику, градоначелник нек нађе 10.000 евра по радном месту, а пелене ево им гратис!
Кажу да “Србији никад није ишло боље“... Да ли као будући високи функционер Чивијашке републике делите то уверење?
-Заправо је истина да нам је још боље него што се прича, али да се народ не би шокирао од толиког благостања, вести се пажљиво дозирају, стидљиво, као да нас је срамота колико нам добро иде.
Многи чивијашки председници у Шабац дођу само по „председнички мандат“, па их више не видимо... Хоћете ли и Ви задржати тај обичај?
-Не само да ћу задржати, него ћу са собом понети и све своје принадлежности, фотељу, службени ауто и шофера, па ваљда је ред да се као председник не злопатим више.
Скоро да нема функционера који није “оживео“ у Вашим стриповима“¦ Има ли бојазни да ћете се сада и Ви, као функционер, наћи у нечијем стрипу,“¦? Код неких Ваших јунака појављивали су се незаобилазни реквизити ““ огледалце, кувал.можда Ваш мандат обележи “чивија“?
- Не само то, него видели сте да се дешава још нешто, сад они цртају мене, па скроз се обрнула ситуација, ах, то су вам предности бивствовања на функцији.
У Чивијашку републику се улази без пасоша, али “на сопствену одговорност“, кажу организатори манифестације“¦ Јесте ли спремни на тај ризик?
-Пошто долазим са Кесићем, потурићу њега ако се деси нека незгодна ситуација, јер мене док препознају, ја већ побегох, а ти Кесићу, збогом, вечно ћемо те се сећати...
Чивија из књажевих кола стигла је у песму...Од тада Шапчане бије глас да „умеју са аутомобилима“.. Имате ли неке превентивне мере по том питању?
- Немојте људи ништа покушавати, па вашим службеним колима долазим.
У Србији је, како смо чули од премијера, значајно порастао БДП, смањена је незапосленост, биће повећане плате, а просечна ће премашити 500 евра... Имате ли Ви адекватан одговор на оваква обећања и, шта је Вама преостало да решите, ако нам већ иде тако добро?
-Ако више обећања нема, онда се сви заједно морамо потрудити да нађемо да нема ипак још негде нешто што треба обећати и испунити, јер само уједињени можемо све.
М. Мусић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa