Инфо

8. септембар 2016.8. сеп 2016.
ДЕЛЕГАЦИЈА УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА ПОСЕТИЛА ХЕМОФАРМ

СВЕТАО ПРИМЕР ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Прошле среде представници Агенције Уједињених нација за животну средину посетили су шабачки “Хемофарм“. Делегација УН је желела да види једино постројење за пречишћавање отпадних вода у граду, које има ова фабрика. Непосредно пре тога гости из иностранства су са представницима града обишли постројење “Зорке“ које се налази преко пута “Хемофарма“ и годинама не ради.
-Наишли смо на висок ниво загађења на напуштеној локацији преко пута. Са друге стране се налази позитиван пример и желели смо да покажемо да приватни сектор може да допринесе државном и покаже како се решавају проблеми. Напуштене јавне локације ништа не производе, а представљају еколошки проблем. Овде смо имали прилику да видимо тамну страну и светлу страну, једну поред друге. “Хемофарм“ можемо да истакнемо као позитивна пример који улаже много да реши питања еколошких проблема, рекао је Пјер Карло Сандеи, пројект менаџер Агенције УН за животну средину.
Директор шабачког “Хемофарма“ Драган Тошић истакао је да свака оваква посета доста значи, поготову зато што су обе стране теже још већем побољшању услова. Навео је да је ова фирма давно препознала потребу да у унапређује своје пословање у свим аспектима.

-Када је заштита животне средине у питању “Хемофарм“ је значајно испред осталих привредних субјеката. Постројење за пречишћавање отпадних вода урадили смо и пустили у рад прошле године. Томе је предстојао дугогодишњи рад на проналажењу адекватне технологије. Водимо рачуна о свим аспектима заштите животне средине, од отпадних вода, ваздуха, до опасног фармацеутског отпада и свуда ту смо постигли значајне резултате, рекао је Тошић.
Према његовим речима, “Хемофарм“ има добру сарадњу са градским институцијама, а поуздан су партнер и држави. Тошић је истакао да послови на заштити животне средине нису завршени.
-Личним примером показујемо како се брине о животној средини и желимо да ширимо свест о томе, да бисмо ову планету сачували за будуће генерације. Доста улажемо у ову област и ту не правимо компромисе него се трудимо да уштедимо на другим местима, навео је Тошић.
Како наводе у “Хемофарму“, њихов погон за пречишћавање отпадних вода испуњава најстроже еколошке критеријуме и једини је такве врсте у Србији. Према оцени релевантне установе при Светској банци “Хемофарм“ је по енергетској ефикасности међу 20 најбољих фабрика у свету.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa