Инфо

8. септембар 2016.8. сеп 2016.
СВЕ ВИШЕ ШАБАЧКИХ ФИРМИ ПОСЛУЈЕ У ИНДУСТРИЈСКОЈ ЗОНИ

ПРИВРЕДНИ ЦЕНТАР ГРАДА

„Лимарија Продановић“ је 25-та шабачка фирма која је купила земљиште у Индустријској зони
Због већег обима посла и реализације предузетничких идеја, шабачка фирма „Лимарија Продановић“ одлучила је да купи земљиште у Северозападној радној зони. На том простору ће се налазити производни погони фирме која се бави израдом лимарије и кровних покривача.
-Планирамо да преселимо производњу у Индустријску зону и да проширимо капацитете. Прошле године смо произвели 5.000 тона лима, а ове године очекујемо производњу од око 7.000 тона. Већину производа пласирамо на подручју западне Србије, али са нове локације планирамо да проширимо активност и ка остатку земље, али и да постанемо још више извозно оријентисани. У Идустријској зони планирамо да изградимо објекте од три до пет хиљада квадрата, а касније и да повећавамо капацитете колико буде потребно. За сада смо задовољни сарадњом са градом, који је испунуо своје обавезе. Очекују нас инфраструктурни радови, рекао је власник фирме Милош Продановић.
Са власником и радницима фирме прошлог четвртка разговарао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је поздравио одлуку овог предузећа да пословање настави на новој локацији.
- „Лимарија Продановић“, која запошљава 43 радника, је једна од компанија за пример у нашем граду и лидер у области лимарске производње. Имају квалитетне људе и добре машине у које сваке године инвестирају. Зато је ова компанија значајна за наш град. Домаће компаније, попут ове, чине кичму града и омогућавају му да се даље развија. Представили су нам планове за наредну годину, а ми ћемо као град да их подржимо. Одредићу једног сарадника који ће им бити на располагању, што ће показати како град може одлично да сарађује са домаћим компанијама. Ја увек навијам за домаће компаније иако имамо пуно страних у нашој индустријској зони. Има толико добрих привредника у Шапцу којима треба само добар ослонац да крену даље, да се развију, да буду конкурентни и они су врло флексибилни и способни. Желим да чујем од ове компаније како можемо да унапредимо њихово и пословање других привредника, да ли треба да смањимо намете и пореску политику прилагодимо малим и средњим предузећима, рекао је Зеленовић.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa