Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
ПРИЈЕМ ЗА ОМБУДСМАНА У ГРАДСКОЈ КУЋИ

У СУСРЕТ ПОТРЕБАМА ГРАЂАНА

Заштитник грађана Републике Србије Саша Јанковић, састао се у уторак у Градској кући са градоначелником Шапца Небојшом Зеленовићем и замеником градоначелника Душаном Костадиновићем. Јанковић је том приликом истакао да му из овог краја годишње у просеку стигне око 300 притужби и да су оне тематски блиске притужбама које стижу из осталих крајева Србије.
-Моја посета Шапцу је реализована са циљем да видим и чујем како од грађана тако и од представника власти шта је то што они сматрају да се може унапредити не би ли грађани били задовољнији ефикаснијим деловањем власти а власт била у ситуацији да брже и квалитетније изађе у сусрет потребама грађана.
Притужбе које добијам од грађана овог краја углавном се своде на очекивања мало бржег рада администрације, док оно што истичу локалне власти говори да би уз мало бољу сарадњу са републичким властима, можда, грађанима била брже испуњена права- истакао је Саша Јанковић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је изразио задовољство због посете омбудсмана Шапцу, и истакао важност оваквих посета Заштитника грађана свим градовима Србије.
-Важно је да установа која је иституционализована да брине о правима свих наших грађана са најбољим искуствима европске и светске праксе посећује градове у Србији и том приликом чује све што грађани имају да кажу. Са друге стране, ми који смо у извршној власти смо дужни да слушамо налоге омбудсмана. Ми смо у обавези да водимо рачуна о правима наших грађана јер је то најбољи начин да се обликујемо као једно нормално демократско друштво- истакао је Зеленовић.
Т.Т.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa