Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА БИРА РУКОВОДСТВО У НЕДЕЉУ

НЕПОСРЕДНО ДО ПРЕДСЕДНИКА

иДемократска странка добиће ново руководство на првим непосредним зборима од увођења вишестраначја у Србији. Избори су заказани за суботу, 24. септембар.
Према речима Душана Костадиновића, члана Извршног одбора ДС задуженог за Мачвански округ, бирачка места ће бити отворена у Шапцу, Лозници, Владимирцима и Малом Зворнику, а чланови ДС који имају право гласа моћи ће да гласају од десет до 20 сати. Гласање у Шапцу биће одржано у седишту Градског одбора ДС.
- За место председника ДС на предстојећим страначким изборима бориће се четири страначка функционера, а за место потпредседника 12. Кандидати су: Драган Шутановац, Бојан Пајтић, Зоран Лутовац и Србољуб Антић. Председник ће постати кандидат који буде добио 50 одсто плус један глас, а у случају да се то не деси, биће организован други круг ““ рекао је Костадиновић.
Када је реч о потредседницима кандидати су: Гордана Чомић, Наташа Вучковић, Тамара Трипић, Милош Ђајић, Нада Колунџија, Нађа Хигл, Драгослав Шумарац, Игор Салак, Драган Домазет, Богдан Татић, Јован Марковић и Бранислав Лечић. Од 12 потпредседничких кандидата њих пет који добију највише гласова заузеће потпредседничке функције, с тим да ће се поштовати принцип да међу потпредседницима буду и две особе мање заступљеног пола.
- Градски одбор ДС у Шапцу се, овога пута, није изјашњавао о подршци било ком кандидату, јер је реч о непосредним изборима, а угостили смо сва четири кандидата. Овакви избори су оргоман допринос ДС у развоју демократије у Србији, јер се уместо делегатског уводи непосредно гласање ““ рекао је Костадиновић.
НОВА ЕНЕРГИЈА
После ових избора очекујем да ће новоизабрано руководство да донесе нову енергију у ДС. Странка мора да се консолидује и ојача. У наредном периоду ДС ће бити још јача и снажнија алтернатива накарадном режиму, додао је Костадиновић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa