Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
ЗОРАН КЕСИЋ ПРЕДАО ДУЖНОСТ НОВОМ ПРЕДСЕДНИКУ ЧИВИЈАШКЕ РЕПУБЛИКЕ МАРКУ СОМБОРЦУ

ПРЕМИЈЕР ВИШЕ НИЈЕ НА ВЛАСТИ!

Премијер више није на власти, саопштио је чивијашком народу одлазећи премијер, први у новијој историји Чивијашке републике, Зоран Кесић приликом примопредаје дужности Марку Сомборцу, карикатуристи и аутору стрипа у „Блицу“.
Сомборац је тако, после годину дана „премијеровања“ поново вратио функцију председника у редовну процедуру. Напуштајући дужност премијера Кесић је истакао да му је велико задовољство и част што је био у прилици да се нађе на челу Чивијашке републике. Дужност је, ипак, предао тешка срца.
- Није моје да се хвалим, али није било храбријег, озбиљнијег, поштенијег и, гледајући новог кандидата, лепшег премијера него што сам то био ја. На вама је да судите о мом мандату, сви сте свесни колико живите боље, колико се осећате лепше, здравије и млађе - изјавио је Кесић.
Рекао је да му није било лако да буде премијер у ситуацији када је прави премијер знамо већ ко.
- Сви знамо колико он не воли да се ту поред њега појављује још неко. Лепу су ми чивију “увалили“ Шапчани, али ја сам се храбро прихватио изазова ““ нагласио је Кесић.
Нови председник Чивијашке републике истакао је да ће његов први посао бити да се испитају све неправилности рада претходне власти.
- Не може неко да ради сваки дан, а неко једном недељно и да има три месеца паузу, као што је случај са одлазећим премијером ““ додао је Сомборац.
Према његовим речима, после годину дана неуспелог експеримента са премијером, Чивијашка република је у сигурним рукама.
- Највећа власт ће, ипак, можда, отићи од премијера ка председнику, тако да враћамо председничку функцију. Сада ћете имати председника који не пече ракију, не шета кучиће, не твитује, већ само ради - као на пример ја. Пронашао сам и стратешког партнера за Чивијаду који ће је подићи на виши ниво. Не могу баш све да вам откријем, постоји и клаузула о пословној тајни ““ обећао је нови председник Чивијашке републике.
А, да ће нам свима бити боље, Сомборац је наговестио и још јачим обећањима.
- Једини имам план оверен од ММФ-а и Светске банке како да подигнем Чивијаду на виши ниво. Имам око 800 заинтересованих инвеститора, ваше је само да изградите халу, фабрику... Градоначелник из буџета да обезбеди 10.000 евра за свако радно место, а пелене за раднике су гратис - и идемо у бољу будућност ““ поручио Сомборац.
ИЗ ФОТЕЉЕ У НОВУ СЕЗОНУ
Само што је предао дужност Марку Сомборцу, Зорана Кесића очекују нови изазови.
- Нова сезона емисије „24 минута са Зораном Кесићем“ стартује у суботу, 24. септембра у 21 сат на Б92. Нећемо се више бавити политиком и политичарима јер се коначно стање у земљи и у медијима унормалило, политичари су постали зрелији, одговорнији и свесни тежине сваке изговорене речи тако да заправо и немамо више шта да критикујемо. Зато ћемо се у новој сезони фокусирати на баш смешне ствари попут забавних клипова на јутјубу, згода и незгода познатих личности и догодовштина у ријалити програмима ““ најавио је у свом фазону Кесић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa